2009 / 7. Kalite ve Başarı Sempozyumu, Katılan Kurumlar Basınımıza Tanıtıldı.
18 Kasım 2008 Salı günü Busiad Evi’nde düzenlenen basın toplantısında KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sami Erol, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emin Direkçi ve BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oya Yöney 7. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nu Bursa kamuoyuna tanıttı. Basın toplantısında konuşan Sami Erol; “sempozyumu 2003 yılından bu yana Bursa’da her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiklerini, 17-18 Nisan 2009’da düzenlenecek sempozyumda ‘Yaşam Kalitesi: Değer Üretmek’ ana temasıyla ‘teknoloji, toplum ve doğal çevredeki gelişmeler karşısında bireylerin, kurumların ve toplumun yaşam kalitesinin çalışırken ve iş dışında nasıl şekilleneceği sorusuna ve bunların üretimle ilişkisine ışık tutmaya çalışacaklarını’ belirtti. Emin Direkçi; “Kalite ve Başarı Sempozyumunun marka bir organizasyon olduğunu, içeriği ile hem özel sektörden hem de kamudan, Bursa ve Bursa dışından katılımcıları ağırladığını ifade etti.” Oya Yöney; “sempozyumun toplam kalite yönetiminin yaşamın her alanda uygulanmasına yönelik geniş bir düşünce platformu olma özelliğini taşıdığını, geçen yıl 3090 kişinin katıldığı sempozyuma 2009’da da yoğun katılım beklediklerini belirtti. Sempozyumda konusunda uzman 30’a yakın konuşmacının bilgi ve tecrübesini paylaşacağı, Kalite ve Başarı Fuarı’nın da katılımcılara acık olacağını” ifade etti.
7. Kalite ve Başarı Sempozyumu 17-18 Nisan 2009 tarihlerinde ”Yaşam Kalitesi: Değer Üretmek” ana temasıyla gerçekleştirilecektir.
Kalite ve Başarı Sempozyumu; Toplam Kalite felsefesinin Bursa ve çevresinde yaygınlaşması amacıyla 2003 yılından bu yana her yıl KalDer Bursa Şubesi’nin Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) işbirliğinde; T.C. Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi ve AIESEC Bursa Şubesi destekleriyle düzenlenmektedir. Sempozyuma 2003 yılında 1850, 2004 yılında 2550, 2005 yılında 2610, 2006 yılında 2720, 2007 yılında 3056 ve son olarak 2008 yılında 3090 kişi katılmıştır. 7.Kalite ve Başarı Sempozyumu’nda ”Yaşam Kalitesi: Değer Üretmek” ana temasıyla gündeme getirilmek istenilen konu şu şekildedir:
”İnsanlar, sürecin içindeyken, çevrelerinde önemli ve derinlemesine değişikliklerin yer almakta olduğunu, çoğu kez algılayamazlar. Ama, içinden geçmekte olduğumuz krizin, yaşantımızı bir çok alanda değiştirmeye başladığını kolayca görebiliyoruz. Kriz sonrası nasıl bir dünya bulursak bulalım, küreselleşmenin ve teknolojik ilerlemelerin getirdiği sınırsız iletişim olanakları ve yeni iş yapma tarzları ve buna bağlı olarak farklı nitelik ve becerilere olan ihtiyaçlar hala geçerliliğini koruyor olacak. Çalışanların bireysel veya grup halinde etkinliklerinin, işyerinin rekabet gücüne katkısı her zamankinden daha önemli kalacak. Bireylerin gelişimi, yalnızca iş yeri eğitimleriyle kısıtlı olmayacak ve kendi gelişmelerinde birincil rolü oynamaları beklenecek. Kadınlar, ucuz ve niteliksiz emek sağlayıcılar olmanın dışında, üstün yetkinliklere sahip yöneticiler olarak iş dünyasındaki konumlarını güçlendirmeye devam edecekler. Bu değişiklikler ola dursun, Türkiye’de ve dünyanın pek çok yerinde, 19 ve 21. yüzyılın çalışma ve yönetim anlayışları ve kültürleri, aynı anda ve iç içe varlığını sürdürebilecek.
7. Kalite ve Başarı Sempozyumu; teknolojik devrimler, küreselleşme ve kriz, kalıcı enerji darlığı, doğanın insan eliyle tahribatı, küresel ısınma ve bunlara bağlı siyasal ve toplumsal hareketlenmelerle belirlenen bir ard planda, bireylerin ve toplumun yaşam kalitesinin, çalışırken ve iş dışında nasıl şekilleneceği sorusuna ve bunların üretimle ilişkisine ışık tutmaya çalışacak.”
2008 Bursa Kalite Ödül süreci; 18 Eylül 2008 Perşembe günü düzenlenen basın toplantısı ve ardından gerçekleşen paylaşım toplantısı ile başlamıştı. Toplantının ardından kurumların başvuruları alınmış olup başvurularını gerçekleştiren kuruluşlar eğitimlerini tamamlayarak süreçle ilgili hazırlıklarına başladılar.
18 Kasım 2008 Salı günü basın toplantısında konuşan Sami Erol “iki kategoride gerçekleşecek 2008 Bursa Kalite Ödülü’ne Kamu Kategorisinde; Zübeyde Hanım Doğumevi, Hürriyet And. ve End. Meslek Lisesi, M. Kemal Coşkunöz End. ve And. Tek. Mes. Lisesi ve Yıldırım İ.M.K.B.Kız Meslek Lisesi’nin; Özel Sektör Kategorisinde; Maysan Mando ve Coca Cola Bursa’nın başvurduğunu, ödülün başvuran kuruluşlara yeni açılımlar kazandıracağını” belirtti. Oya Yöney “ödülün mükemmelliğe doğru yol almak, şirketleri geleceğe taşımak ve yol haritasını çizebilmek için bir araç değil amaç olduğunu ve Bursa’da kalite çalışmalarının yaygınlaşması adına önemli bir misyona sahip olduğunu” ifade etti. Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Sadettin Çiçek ise “ödüle başvuran kuruluşların profesyonel değerlendiriciler tarafından değerlendirildiğini ve Bursa Kalite Ödülü’nde başarılı olan kuruluşların Avrupa Kalite Ödülü’nde de başarılarını tüm Dünyaya ispatladıklarını, ödül sonuçlarının 18 Nisan 2009’da açıklanacağını” belirtti
2008 BURSA KALİTE ÖDÜLÜ SÜRECİNE KATILAN KURULUŞLAR HAKKINDA
COCA COLA BURSA
Coca Cola İçecek A.Ş. Bursa Fabrikası CCI A.Ş. ‘ nin amiral gemisi olarak 1994 yılından itibaren, Bursa ili Kestel ilçesinde üretimlerini sürdürmektedir. ISO 9001 Kalite Yönetim, ISO14001 Çevre Yönetim, ISO18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO22000 Gıda güvenliği sertifikalarına sahip olan Bursa Fabrikası, gazlı ve gazsız meşrubat, meyve suyu, enerji ve sporcu içecekleri ve doğal kaynak suyu kategorilerinde 12 ayrı marka altında, 23 farklı pakette, yüksek teknoloji ve yüksek kalite ile üretim gerçekleştirip tüm Türkiye’ye dağıtım yapmaktadır.
MAYSAN MANDO
1969 yılında Bursa’da kurulan Maysan binek ve ticari araçlar, otobüs, kamyon ile savunma sanayi uygulamaları ve demiryolları için amortisör üretmektedir. 1976 yılında Çukurova Holding bünyesine geçen firma 1997 yılında globalleşme yolunda adımlar atarak Güney Koreli Mando Corporation firması ile ortaklık yapmış ve ismi Maysan Mando olmuştur. Bugün ISO 9001:2000, ISO TS 16949:2002 ve EN ISO 14001:2004 belgelerine sahip olan Maysan Mando 2008 yılında Ford tarafından da Q1 sertifikası ile ödüllendirilmiştir. dünyanın 20 ülkesinde de otomotiv sanayinin hizmetine sunmaktadır.
HÜRRİYET ANADOLU VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
1978 yılında açılan okul Bursa’da diğer okullarda bulunmayan alanlarda hizmet vererek, dış müşterileri konumundaki gerek Yüksek Öğrenim Kurumları gerekse sanayi kuruluşlarına,alanında iyi yetişmiş,bilgili,becerili ve kalite bilinciyle yoğrulmuş gençleri mezun ederek toplumsal sorumluluğunu yerine getirmektedir. Bu hizmeti yerine getirirken sahip olduğu TS-EN-İSO 9001:2000 belgesi ve EFQM 'Mükemmekte Yetkinlik' belgeleriyle hizmet anlayışını çağın gereklilikleri ve paydaşlarımızın istekleri doğrultusunda şekillendirmektedir.
M. KEMAL COŞKUNÖZ ENDÜSTRİ VE AND. TEK. MES. LİSESİ
Bursalı Sanayici ve İşadamı Sn M. Kemal COŞKUNÖZ tarafından yaptırılarak 1997 yılında eğitim öğretime başlamıştır.2002-2003 eğitim öğretim yılında Endüstri Meslek Lisesi açılmıştır. Makine Teknolojileri alanı, Elektrik Elektronik Teknolojileri alanı, Bilişim Teknolojileri alanı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanı, toplam 712 öğrencisiyle Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, milli kimliği ve kültürü ile sürekli gelişimi ilke edinmiş sektöründe liderler yetiştiren, dünya standartlarında bir eğitim kurumu olmayı hedeflemiştir.
YILDIRIM İMKB KIZ MESLEK LİSESİ
1996–1997 Eğitim öğretim yılında Yıldırım Kız Meslek Lisesi adıyla eğitim-öğretime başlamıştır. 2004–2005 eğitim öğretim yılından itibaren bünyesinde Anadolu Kız Meslek Lisesi açılmıştır. 2004 yılı başında İstanbul Menkul Kıymetler borsasının yaptırdığı ek bina ile okulun adı Yıldırım İMKB Kız Meslek Lisesi olarak değişmiştir. 2003–2004 yılında MEGEP projesi kapsamında 2 ayrı alanda pilot okul seçilmiştir. 2007 yılında EFQM eğitimlerinin alınması ile 2008–2009 yılında Bursa Kalite Ödülü sürecine başvurmuştur. Okul, 1375 öğrenci ve 75 öğretmen kadrosu ile eğitim öğretime devam etmektedir.
ZÜBEYDEHANIM DOĞUMEVİ
1981 Yılında 125 yatak kapasitesi ile branş hastanesi olarak kurulmuştur. 2008 yılında Yenidoğan Ünitesi yeniden yapılandırılarak hastane bünyesine 38 yatak daha kazandırılıp yatak sayısı 163’e çıkarılmıştır. Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Bursa ve ilçeleri başta olmak üzere, Güney Marmara’da Bilecik’ten Balıkesir’e, Kütahya’dan Çanakkale’ye kadar uzanan hasta başvurularını karşılayan bölgesel niteliğe sahiptir. Doğum başta olmak üzere Kadın Hastalıkları, Menopoz, İnfertilite ve Aile Planlaması uygulamaları mevcuttur. 2007 yılında Mükemmellikte Kararlılık ve 2008 yılında TSE: EN ISO 9001:2000 belgesi almıştır.