2018 Bursa Mükemmellik Ödülü Başvuruları Başladı

2018 Bursa Mükemmellik Ödülü Başvuruları Başladı

2018 Bursa Mükemmellik Ödülü Başvuruları Başladı

BUSİAD ve KalDer Bursa Şubesi işbirliği ile yürütülen Bursa Mükemmellik Ödülü’nde 2018 yılı çalışmaları; 25 Eylül 2018 Salı günü yapılan basın toplantısı ve ardından gerçekleştirilen konferans ile başladı.

KalDer Evi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay, Bursa Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu (BMÖYK) Başkanı Sadettin Çiçek ve Bursa Mükemmellik Ödülü’nü almaya hak kazanan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Ergun Hadi Türkay, “Bildiğiniz gibi Cumhuriyet süreci aynı zaman da kalkınma hikayesidir. Kalkınabilmek için de üretmek zorundayız. Hatta bu üretim, sıradan olmanın ötesine geçip yenilikler içermeli, kalite içermeli, yüksek katma değerli ürünler içermeli. Bir fark yaratmak zorunluluğumuz açıkça ortadadır. Bunun için de, önce aklımızı kullanmamız gerekli elbette. Peki aklımızı üst düzeyde kullanmamız için ne gerekli? Elbette eğitim, eğitim, eğitim. Eğitim sistemimizi günümüze, hatta geleceğe uygun hale getirmeliyiz. Son zamanlarda sıkça kullanılan endüstri 4.0, yapay zeka gibi kavramları desteklemek zorundayız. Bunları hayata geçirecek, ete kemiğe büründürecek, yeni iş yapış şekillerini anlayıp, içine sindirebilecek kafalara ihtiyacımız var. Bu ihtiyaç da ancak bu doğrultuda eğitilmiş insan kaynağı ile mümkün olur” dedi.

Türkay, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

Sürdürülebilirliğin en güzel örneklerinden biri haline gelen ve Bursa’nın marka etkinliği olan Bursa Mükemmellik Ödülü’nde yeni dönem çalışmaları bugünkü toplantıyla fiilen başlamış oluyor. İş dünyamızın yanında eğitim kurumlarımızı ve kamu kuruluşlarını, Bursa Mükemmellik Ödülü sürecinin bir parçası olmaya davet ediyoruz.”

Erdal Elbay “EFQM Mükemmellik Modeli’ne göre düzenlediğimiz Bursa Mükemmellik Ödülü; Bursa’da iş mükemmelliğine ulaşma çabasında olan kurumları ödüllendirmek ve onurlandırmak amacıyla yürütülen bir süreçtir. Rekabette öne geçmek, daha fazla müşteri memnuniyeti ve kazanç için iyi bir modele ihtiyaç duyuluyor. İşte bu noktada bizler EFQM’i tavsiye ediyoruz. Bu model; sektör, büyüklük, yapı, bölge ve ülke farkı gözetmeksizin kuruluşların sürdürülebilir bir başarı yakalayabilmelerini sağlamaktadır. Mükemmellik ödülü; modeli başarı ile uygulayan kuruluşlara verilmektedir.  Bugüne kadar yerelde sağlanan başarılar Bursa’dan; Türkiye ve Avrupa Mükemmellik Ödülü’ne kadar gitti. Ödülle ilgili yapılan tüm çalışmalar, aynı zamanda Bursa’nın adını ulusalda ve Avrupa’da duyurmaktadır. Ödül mükemmellik yolculuğunda amaç değil, bir araçtır. Ödül sürecine başvuracak kurumlarla heyecanlı bir süreci bir kez daha birlikte yaşayacağız” dedi.

Sadettin Çiçek ise 28 Eylül 2018 Cuma gününe kadar alınacak başvuruların ardından, eğitimler ile başlayacak hazırlıkların yoğun bir programla devam edeceğini ifade etti. Çiçek, ödül takvimine göre değerlendiriciler tarafından kurum değerlendirmesi ve saha ziyaretlerinin gerçekleşeceğini ve 13 Nisan 2019’da ödül alan kuruluşların açıklanmasıyla sürecin sona ereceğini belirtti. 

Basın toplantısının ardından düzenlenen konferansta kurumlar deneyimlerini paylaştı

Basın toplantısının ardından düzenlenen konferansta EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulamış ve geçtiğimiz yıl ödül almış olan; U.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi adına Dekan Prof. Dr. Berrin Tunca, Erdem Kaya Patent adına Genel Koordinatör Türkan Kaya ve EFQM Başdeğerlendiricisi, KalDer EFQM Model Rehberi Tuğçe Balarısı Yonga deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EFQM Mükemmellik Modeli hakkında

EFQM Mükemmellik Modeli, kısaca EFQM olarak anılan Avrupa Kalite Yönetim Vakfı tarafından sanayi ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile geliştirilerek 1991 yılında tüm dünyaya duyurulmuş olan bir yönetim modelidir.