"2020'yi telafi ediyoruz"

"2020'yi telafi ediyoruz"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, 2021'in ikinci çeyreğinde yaşanan yüzde 21.7'lik büyümenin 2020'nin telafisi olduğunu söyledi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Türkay, İlk çeyrekte yüzde 7'lik büyüme ile pandemi etkilerinin kırılmaya başladığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Geçen yıl ikinci çeyrekte yüzde eksi 10.4'lük bir küçülme yaşanmıştı. Bu yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 21.7'lik büyüme rakamını buna göre okumak gerekir. Yani aslında kayıpları telafi ediyoruz. Ancak bu bile Türkiye'nin üretici gücünün dinamikliğini gösteriyor. Fırsatlar yaratıldığında, üretimin önündeki sorunlar kalktığında Türkiye'nin neler yapabileceğin en güzel göstergesi bu rakamlar.

Tabi ihracat da bizim için vazgeçilmez. İhracat odaklı planlamalar yapmalıyız. Ayrıca tarımsal üretimimizi ve verimimizi de artırmak zorundayız. "

BUSİAD Başkanı Türkay, üçüncü çeyrekte bu rakamlara, yangınlara rağmen, turizm sektörünün de dahil olacağını ve yıl sonu oldukça iyi bir rakamla kapanacağını da kaydederek, "Elbette aşılama, maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami dikkat etmemiz şart. Aksi halde yeniden bir kısır döngü içine gireriz" dedi.