"Afetlerle yaşamayı öğrenmek zorundayız"

"Afetlerle yaşamayı öğrenmek zorundayız"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketi nedeniyle yayınladığı mesajında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

BUSİAD Başkanı Türkay, "Birkaç yıldır küresel ısınma nedeniyle iklim değişikliğinin acı sonuçlarını yaşayarak görüyoruz. Artık bu gerçekler altında, afetlerle yaşamayı öğrenmek zorundayız" dedi. BUSİAD Başkanı Türkay, şöyle devam etti:

"Antalya'da seraları uçuran, uçakları yerlerinden oynatan fırtınalar birkaç yıl önce yaşandı. Giderek artan hava sıcaklıklarıyla kuraklığın eşiğinden döndük. Antalya'da artık tropikal meyveler yetişmeye başladı. Orman yangınlarıyla tarihimizin belki de en büyük yeşil alan kaybını yaşadık. Şimdi de yine belki de tarihimizin en büyük sel ve heyelanlarlarıyla mücadele ediyoruz. Birkaç yıldır küresel ısınma nedeniyle iklim değişikliğinin acı sonuçlarını yaşayarak görüyoruz. Artık bu gerçekler altında, afetlerle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Küresel çapta ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele ederken, yeni oluşan durumu da kabul edip tarımdan, turizme, yapılaşmadan enerji üretimine kadar bu gerçekler ışığında yeni politikalar oluşturmalıyız. Yeşil ekonomiyi hayatın parçası haline getirmemiz şart. Artık çatısında güneş paneli olmayan yağmur suyunu kullanmayan bina olmamalı. Dere yataklarına evler yapılırsa bu tür acı görüntüler katlanarak hayatımıza girecek ve bizler ne yazık ki yeni durumu kanıksayacağız. Oysa kanıksamak yerine çözümler üretmeliyiz."

BUSİAD Başkanı Türkay, görüntülerin felaketin boyutlarını ortaya koyduğunu da belirterek, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara, evlerini kaybedenlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türk Milleti dayanışma içinde bu sıkıntıları aşacaktır" dedi.