Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programından yüzde 82’lik başarı
BUSİAD ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) iş birliği ile hayata geçirilen Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programının 2017 dönemi, başarılı bir şekilde tamamlandı. Programı tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 52 kişiden 22’si istihdam edilebilir durumdayken, geriye kalanlar da yüksek lisans - lisans öğrenimine devam ediyor ve staj yapıyor. İstihdam edilebilir durumda olan kursiyerlerden 18’i sanayide çeşitli firmalarda iş başı yaparken, 4’ünün iş arayışı devam ediyor. Program böylece yüzde 82’lik bir istihdam başarısı elde etti.
BUSİAD tarafından geliştirilen ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) iş birliği ile hayata geçirilen Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programının 2017 yılı, 30 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilen 2. dönem sertifika töreniyle başarılı bir şekilde tamamlandı. Başta Bursa olmak üzere Türkiye’deki Ar-Ge personeli ihtiyacını karşılamak ve donanımlı Ar-Ge personeli yetiştirmek üzere hayata geçirilen Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı; “Ar-Ge Uzmanı” talebinin karşılanması, Ar-Ge bakış açısına sahip, yenilikçi, araştırmacı, yaratıcı ve üretken mühendislerin yetiştirilmesini hedefliyor.
2018 yılında da hız kesmeden devam edecek olan program, Bursa’da faaliyet gösteren 80’den fazla Ar-Ge merkezinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak oluşturuldu. İlki 2016 yılında gerçekleştirilen program, 2017 yılı içinde iki dönem şeklinde organize edildi ve 30 Ocak 2018 tarihinde UİB’de gerçekleştirilen 2. dönem sertifika töreni sonrası 52 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. 2017 yılında sertifika alan 52 kişiden istihdam edilebilir durumda olan 22 'sinden 18’i sanayide çeşitli firmalarda iş başı yaparken, 4’ü de iş arayışını sürdürüyor. Programa katılıp sertifika alanlardan geriye kalanlar da ya yüksek lisans - lisans öğrenimine devam ediyor, ya da staj yapıyor. Bu açıdan bakıldığında program 2017 yılı içinde yüzde 82’lik bir istihdam başarısı elde etmiş oldu. Programın 2018 yılındaki ayağı ile söz konusu başarı ortalamasının yükseltilmesi ve çok daha fazla kursiyerin sanayide özellikle Ar-Ge merkezlerinde istihdam edilmesi hedefleniyor.