"Artık gündem ekonomi olmalı"

"Artık gündem ekonomi olmalı"

Türkiye'nin büyük bir katılımla yerel yöneticilerini belirlediği seçimlerin ardından bir açıklama yapan Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, artık Türkiye'nin en sıcak günden maddesi olan ekonomiye dönmesi gerektiğini söyledi.

BUSİAD Başkanı Türkay, seçimlerin genelde sakin geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydederken, "Artık bir gün bile beklemeden, zor geçeceğini öngördüğümüz 2019'un ekonomide kayıp yıl olmaması için elbirliği ile çalışmalıyız. Türkiye, ağırlaşan ekonomik sorunlara karşı hep beraber çözümler üreterek büyük bir millet olduğunu gösterebilecek güçtedir" dedi.

Türkay, önümüzdeki 4.5 yılda bir seçim görülmediğini de kaydederek, "Artık, bir millet olmanın bilinciyle, kavgasız gürültüsüz, milletin tercihlerine saygı göstererek, istihdam ve üretim için elimizden ne geliyorsa ortaya koyma dönemindeyiz. İçinde bulunduğumuz durum, bizi daha da güçlü kılma potansiyelini de barındırıyor" diye konuştu.

Türkay, başta yeniden göreve seçilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere, ilçe belediye başkanlarını kutlarken, Bursa'nın, trafik sorunu çözülmüş, çevreyi kirletmeyen, tarım, sanayi ve turizmde hedeflerine ulaşmış bir kent olması için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını da söyledi.