Artizan peynir üretimi sektörü zenginleştirir.
Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, yaz döneminde gerçekleştirdiği üye ziyaretleri kapsamında Eker Süt A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eker’e konuk oldu.
Sivil toplum kuruluşlarının kriz dönemlerinde seslerini daha çok yükseltmesini istediklerini belirten Eker, iş yoğunluğundan BUSİAD faaliyetlerine yeterince vakit ayıramadıklarını kaydetti. Eker, sanayide yaşanan personel bulma konusunda şimdilik önemli bir sıkıntı yaşamadıklarını ancak, yakın gelecekte şoför konusunda sıkıntı yaşayabileceklerini öngördüklerini de kaydetti.
Süt ürünleri sohbettin ana gündem maddesi olurken Eker, Türkiye’de sanayi peynirinin beyaz peynir ve taze kaşar üzerinde yoğunlaştığını, artizan peynir üretiminin de giderek arttığını, bunun da doğru olduğunu ve sektörü zenginleştireceğini söyledi.
Eker’in yelkenciliğe verdiği destek de sohbette gündeme geldi.
Ziyarete, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay’ın yanı sıra BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Yönetici Asistanı Deniz Karaer de katıldı.