Ateş düşürücü reçetelere ihtiyaç var.

Ateş düşürücü reçetelere ihtiyaç var.

BUSİAD Başkanı Türkay, sıcakların bunalttığı bugünlerde, ekonominin artan ateşinin de giderek dayanılmaz bir hal aldığını, acil ateş düşürücü reçetelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, “Haziran ayında son yılların en yüksek enflasyon rakamı olan 15.39’un görülmesinin ardından temmuz ayında da rakamın 15.85’e çıkışı bizi endişelendiriyor” dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay, sanayinin ülkenin itici gücü olduğunu bilmekle birlikte, uzun zamandır tarıma gereken önemin verilmesi yönünde çağrılar yaptıklarını da hatırlatarak, “Rakamlar, gıdadaki düşüşün bile sınırlı kaldığını gösteriyor. 2017 Temmuz enflasyonunda eksi yüzde 0.71 olan düşüş bu yılki enflasyonda eksi yüzde 0.28’de kalmış durumda. Bu rakamlar bile tarıma desteğin önemini bize bir kez daha gösteriyor” dedi.

Enflasyonun ekonomide hem bir sonuç hem de bir neden olduğuna dikkat çeken Türkay, şöyle konuştu:

“Artan kur baskısı, enerji maliyetinin artması, yükselen faiz oranları, ABD-Çin arasında başlayan ve giderek yayılan gümrük savaşları ile batıyla ilişkilerdeki sorunlar, enflasyonu doğururken, artan enflasyon da tekrar girdi maliyetlerinin artışına neden oluyor. Böyle bir sarmalın sürdürülebilir olmadığını bu ülkenin insanları yıllarca yaşayarak öğrendiler.”

Türkay, Cumhurbaşkanı’nın açıklayacağı 100 günlük eylem planından bu gidişe dur diyecek önemli kararlar çıkmasını da umut ettiklerini belirtirken, “Sıcaktan bunaldığımız bu günlerde, bir de ekonominin ateşini düşürmek ve işlerimizi planlamakla uğraşmak durumunda kalıyoruz. Sonbahara girerken, hem havaların serinlemesi hem de ekonominin ateşinin düşmesi en büyük temennimiz” dedi.