ATİAD'dan BUSİAD'a ziyaret

ATİAD'dan BUSİAD'a ziyaret

Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Sarıyar, Dernek Üyesi Fatih Çakmak, Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği'ni (BUSİAD) ziyaret etti.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar tarafından BUSİAD Evi'nde ağırlanan ATİAD Başkanı Sarıyar, ATİAD ile BUSİAD arasında işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Sarıyar, bu ziyaretin bir tanışma amaçlı olduğunu ancak işbirliğinin artırılmasının yeni iş potansiyelleri yaratacağını ifade ederek, sanayi kenti Bursa ile Almanya'daki sanayi işbirliğini geliştirmek için neler yapılabileceğini konuşmak istediklerini dile getirdi.

BUSİAD Başkanı Türkay, Dernek olarak Almanya'ya bir iş ziyareti yapmayı planladıklarını da ifade ederek, ilişkileri geliştirmekten memnun olacaklarını da kaydetti.

Ziyarette, Bursa'da ve Almanya'da birer iş toplantısı yapılması yönünde iyi niyet teatisi de yapıldı. ATİAD Başkanı Sarıyar, 1.5 yılda bir Türk-Alman Ekonomi Günleri düzenlediklerini, 2020'de sonbahar aylarında bu etkinliğe BUSİAD üyelerini de davet etti. ATİAD'ı Türkiye'de tanıtmayı da hedeflediklerini belirterek, "15 milyar euro civarında ciro yapıyor üyelerimiz. 150 bin civarında istihdam sağlayan 100 kadar şirketimiz var. 28 yılda Almanya'da sözü dinlenen bir dernek haline geldik" dedi.