"Azim ve çalışkanlığın göstergesi"

"Azim ve çalışkanlığın göstergesi"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 7.0'lık büyümenin büyük umut olduğunu ve Türk insanın azminin ve çalışkanlığının göstergesi olduğunu söyledi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Türkay, pandeminin etkilerinin atılmaya başlanacağı bir yıl olarak gördükleri 2021'in ilk çeyrek rakamıyla bu beklentilerini haklı çıkardığını söyledi. BUSİAD Başkanı Türkay, "2020'de pandemi nedeniyle yavaşlayan büyümemiz umarım bu yıl pandemi etkisinin azalmasıyla tekrar hızlanacaktır. Bu süreç bizim bu hızlanmayı kalıcı kılmamımızın önemini gösterdi. Dinamik ve esnek anlayışımız, içine düştüğümüz zorluklardan çabuk çözüm üretmemizi sağladı. Dinamizm ve esneklik güzel bir meziyet ancak bir o kadar önemli olan da planlı, şoklara dayanıklı, kuralları belli olan bir ekonomik yapı oluşturmaktır." dedi.

Türkay, yaz aylarıyla birlikte pandemiyi artık kabus olmaktan çıkarmanın umudunu taşıdıklarını da kaydederek, "Turizmin istenilen düzeyde olmasa da devreye girmesiyle ikinci çeyrekte de büyümenin sürmesini bekliyoruz. Ardından yıllık büyümede de çok iyi rakamlar göreceğimize inancımız tam" diye konuştu.

Türkay, tüm halkı aşılamaya destek vermeye davet ederken, bunun bir sorumluluk olduğunu da söyledi.