Bursa'nın gücünü gösteriyor.

Bursa'nın gücünü gösteriyor.

Türkiye'nin milli otomobili olarak lanse edilen elektrikli otomobilin üretim merkezinin Bursa olarak kesinleşmesine, Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, "22 milyar lira yatırım maliyetli ve 4 bin 323 kişiye istihdam sağlayacak bu tesisin Bursa'ya yeni bir enerji katmasını umuyoruz" dedi. Türkay, şunları kaydetti:

"Bu karar Bursa'nın otomotivin başkenti olduğunun tescillenmesidir. Bu karar ayrıca, kentimizin yeniliklere adapte olabilme gücünün, karar vericiler tarafından da görüldüğüne işaret etmektedir. Bursa 1970'lerde başlayan otomobil üretim sürecinde, sadece Türkiye'nin değil dünyanın da bu konuda en önemli kentlerinden olmuştur. Geçen 50 yılda, yan sanayide, çok önemli bir bilgi birikimi meydana gelmiştir. Elektrikli otomobil üretimi, bu bilgi birikimini yeniden evriltme gücüne sahiptir. Umarım, atılacak doğru adımlarla Bursa sadece yerli otomobil için değil, tüm dünyada elektrikli araçlar için üretim yapan bir merkez haline de dönüşür.

Bu geleceğin alanıdır hiç kuşku yok ki. BUSİAD olarak uzun zamandır geleceği görecek çalışmaların peşindeyiz. Bunlardan biri de elektrikli otomobil ve otonom araç teknolojileriydi. Artık kentimizde yeni teknolojinin yaratacağı enerjiyi birlikte takip edip, şekillendireceğiz. "

Türkay, Bursa'nın sevinerek üstleneceği, bu yeni girişimin yaratacağı, insani, trafik ve çevre gibi sorunlara karşı da, şimdiden belediyeler ve iş dünyası örgütlerinin, kentin diğer dinamiklerini de kapsayacak çözümleri üretmesini de temenni etti.