BUSİAD 34. Olağan Genel Kurul Toplantısı

14 Ocak 2012 tarihinde yapılan, Olağan Genel Kurul Toplantısında seçilen, yeni Yönetim Kurulu şu şekilde oluşmuştur.

1) OYA YÖNEY - Yönetim Kurulu Başkanı
2) GÜNAL BAYLAN - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
3) PROF.DR. ALİ CEYLAN - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
4) İHSAN KARADEMİRLER - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
5) TUĞRUL DİRİMTEKİN - Yönetim Kurulu Üyesi / Sayman
6) AHMET ALTEKİN - Yönetim Kurulu Üyesi
7) AYŞEGÜL ORHAN - Yönetim Kurulu Üyesi
8) AYTUĞ ONUR - Yönetim Kurulu Üyesi
9) ERGUN HADİ TÜRKAY - Yönetim Kurulu Üyesi
10) DR. EROL KILIÇ - Yönetim Kurulu Üyesi
11) ERTUĞRUL TUNA ARINCI - Yönetim Kurulu Üyesi
12) MÜRSEL ÖZTÜRK - Yönetim Kurulu Üyesi
13) TUNCER HATUNOĞLU - Yönetim Kurulu Üyesi

 

Oya Cokunöz Yöney’in, BUSİAD 34. Genel Kurulundaki konuşması:

BUSİAD’ın yönetimi için şahsımı ve değerli yönetim ekibini bu göreve layık gördünüz. Ben ve yönetim kurulum, güveniniz ve desteğinizden dolayı onur duyduk. Teşekkür ederiz. Önceki yönetim kurulu üyelerine ve özellikle  Sayın Arif Özer’e beni yüreklendirdiği  ve desteklediği  için teşekkür ederim.

1978 yılında Türkiye’nin ikinci, Anadolu’nun ilk SİAD’ı olarak kurulan BUSİAD, çalışmaları ile örnek olan bir sivil toplum örgütüdür. Vizyonları ile bize bu yolu açan kurucu başkanımız Doğan Ersöz başta olmak üzere,kurucularımızı saygı , aramızdan ayrılanları ise rahmetle anıyorum. 18 kurucu büyüğümüzün girişimleri ile doğan  BUSİAD, bugün sanayi, ticaret ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren 286 üyesi ile TÜSİAD’dan sonra, Türkiye’nin en önemli sanayici ve işadamları topluluklarından biri. 

BUSİAD üyelerine ait şirket sayısı 1000’e yakın. İstihdam edilen kişi sayısı 100 binin üzerinde. BUSİAD üyelerinin toplam cirosu 25 Milyar Dolar, bu şirketlerin yıllık ihracat ciroları toplamı ise, 10 Milyar Dolar’ı aşıyor.Dolayısıyla, rakamlarla da baktığımızda hem şehrimiz, hem de ülkemiz iş dünyası açısından BUSİAD’ın rolü ve etkinliğinin önemi daha net ortaya çıkıyor.

BUSİAD’ın yeni yönetimi olarak bir önceki yönetimden aldığımız emaneti, sizlerin desteği ile daha da geliştirmek,bu bayrağı  daha yükseltmek ve zamanı geldiğinde büyük bir gururla daha başarılı bir ekibe devretmek hedefi ile yola çıkıyoruz. Sizin görüş ve önerileriniz,deneyimleriniz,paylaşımlarınız bu süreçte bizim için çok değerli. 

Başkanlık görevini devir almadan, daha önce bu görevi üstlenmiş ve BUSİAD’ın başarısına katkı koymuş değerli başkanlar ile de görüş alışverişim oldu. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ederim. Deneyimleri  ve destekleri her zaman pusulamız olacak. 

Yeni yönetim ile yola devam edeceğimiz 2012 yılı şimdilik belirsizliklerle dolu. Fırsatları ve zorlukları ile çok dikkatli yönetilmesi gereken bir yıl. Özellikle Avrupa’da kış zorlu geçecek. Euro Bölgesi’nde negatif büyüme ve işsizlik oranlarında artış bekleniyor. Bu durum, ihracatının büyük bölümünü Avrupa’ya gerçekleştiren Türkiye için yeni stratejiler yaratmanın, yeni pazarlar bulmanın,yeni  hedefler koymanın gerekliliğine vurgu yapıyor.  Avrupa’daki durgunluğa karşılık Türkiye’nin büyüme rakamları sevindirici. 2011’de Avrupa’da işsizlik oranı yükseldi. Buna karşın Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2011 yılında Eylül ayı itibariyle 1.7 milyon kişiye yeni istihdam sağlandı.Yine de işsizlik ülkemizdeki en ciddi sorunlardan biri olmaya devam ediyor. Tabii cari açığı da unutmamak gerek.Öte yandan yanı başımızdaki Arap Baharı’nın Türkiye’ye olan etkilerini de yaşayarak deneyimleyeceğiz. Daha önce de defalarca kriz yaşamış işadamları olarak yanıbaşımızdaki sıcak gelişmelere rağmen Türkiye’deki istikrar ortamı ile 2012’ye de güçlü girdiğimizi düşünüyorum. Bu yıl belki biraz büyüme rakamları düşecek ama ciddi bir ekonomik krize gireceğimize inanmıyorum.

Değerli BUSİADLILAR,
Bu dönemde BUSİAD yönetimi olarak öncelikli gündemimizde neler olacağından da bahsetmek isterim.
Öncelikle, Türkiye’nin 2023’te 24 sektörle 500 milyar dolar ihracat yapma,dünyada ilk 10 ekonomi arasına girme hedefi heyecan verici. Biz de bu hedefler doğrultusunda Türkiye’deki yetkin kurumlarla ortak platformlarda verimli çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. 

Geleceğin küresel rekabete hazır olan ve kendini ülke dışına taşıyarak pazarını çeşitlendiren, AR GE ile rekabetçi ve yenilikçi ürün ve hizmet sunabilenlerin olacağını biliyoruz. Bu sebeple AR GE çalışmalarını çok önemsiyoruz. İhracat hedefinin tutturulması ve bu alanda istikrarın sağlanması için güçlü  bir ARGE alt yapısının temel olduğunu biliyoruz,yaşıyoruz.
 
BUSİAD’ın çok değerli üyeleri arasında başarı ile kurumsallaşan, güçlü ve iyi örnekler var. Bunun yanı sıra binbir emek ve zorluklarla kurulan, gelişen ve başarılı olan şirketlerin önünde “İkinci nesil” sınavı duruyor. Ben de devir aldığım emanet ile ikinci nesil olarak kurumsallaşma aşamasında ne tür sancılar yaşandığını biliyorum. Türkiye’de ikinci  nesile hatta üçüncü nesile devir yüzdeleri kurumsallaşmanın önemini vurguluyor. Bizler bu konuda somut,gerçekçi,uygulanabilir çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. 

BUSİAD’ın daha önce başlattığı ve başarı ile devam eden çalışma gruplarının yaygınlaştırılması, akademik işbirliklerinin geliştirilmesi, üniversitelerle işbirliği içinde günümüz koşullarına uygun,bilimsel zemine dayalı somut çalışmalar yapmak da diğer hedeflerimiz arasında.

Bursa hem sosyal hem de ekonomik yapısı ile Türkiye’nin en dinamik büyükşehirlerinden biri. Hepimiz değişime tanıklık ediyoruz. “Marka Kent Bursa” vizyonu ile ilerleyen şehrimiz, değişime ve gelişime açık. Çalışmalarımız ile bu vizyona da olumlu katkılarımız olacağının bilinci ile, Bursa iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda en iyisini yapmayı hedefledik. BUSİAD’da yer alan bütün sektör temsilcilerinin deneyim ve görüşlerini önemsiyor, birlik ve beraberlik içinde başarılı çalışmalara imza atacağımızı biliyoruz. 

Desteğiniz ve güveniniz için bir kez daha  teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.