BUSİAD 44. YAŞINDA

BUSİAD 44. YAŞINDA

Değerli BUSİAD Ailesi

BUSİAD bugün 44 yaşını doldurdu. 44 yıl önce Anadolu'nun ilk SİAD'ı olarak büyük bir vizyonla kurulan BUSİAD, geçen yıllar içinde Bursa ve Türkiye'de haklı bir saygınlık elde etti.

Geleceği gören bir kurum niteliğiyle BUSİAD, 1978'den 1990'ların başına kadar Bursa'ya ihracatı, yasal alt yapıları öğreten bir öncü oldu. BUSİAD, 1990'dan 2000'lere kadar kentin tanınması, ürünlerde kalitenin ve özgünlüğün artırılmasına dönük çabaların merkeziydi.

2000'lerden itibaren nitelikli insan gücü, BUSİAD etkinliklerinde ağırlığını hissettirdi. BEGEV ve üniversite sanayi iş birlikleri gibi konular bu dönem öne çıktı. 2000-2018 arasında lojistik köy, savunma kümelenmesi ve eğitim çalışmalarına ağırlık veren BUSİAD 'da 2018'den itibaren, dijitalleşme, inovasyon, Ar-Ge ve pandemiyle birlikte hızlanan küresel ısınma ve onun iş hayatındaki yansıması yeşil ekonomiyi gündemin başına koydu.

Halen BUSİAD, küresel ısınmayı yok sayan bir anlayışla iş yapılamayacağının verdiği bilinçle, Bursa'da sürdürülebilirliğin konuşulduğu en önemli kurum haline gelmeye başladı.

Tarım, turizm ve sanayi üçlü sac ayağı dengesi gözetilerek, katma değeri yüksek, verimli ve çağın gereklerine uyan üretim ve çalışma yöntemleriyle güçlenip büyüyeceğini düşündüğümüz Bursa'mızın sürdürülebilirliğinin de buradan geçtiğine inanıyoruz.

44. yaşında dinamik bir kurum olarak BUSİAD, sözü dinlenen, saygın konumuyla üyelerimize, kentimize ve ülkemize sürdürülebilirliğin olmazsa olmaz olduğunu gösterecek etkinliklerle 45. yaşına adım atıyor.

45. yaşımıza girerken BUSİAD Ticari İşletmesi'nin kurulduğunu da müjdelemek isterim. Bu yapılanmayla, eğitimden, sosyal etkinliklere, BUSİAD Evimizin üyelerimiz tarafından kullanılmasından çalışma ve uzmanlık gruplarımızın projelerinin finansmanına kadar pek çok alanda sizlere hizmet etmek için kaynak yaratmayı hedefliyoruz.

Gelecek yıl, hem Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını, hem de BUSİAD 'mızın 45. yaşını coşkuyla kutlamak için şimdiden heyecanla hazırlanıyoruz.

BUSİAD 'ımızın 44 yıl boyunca varlığını başarıyla sürdürmesini sağlayan, başta kurucularımız olmak üzere, tüm yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle, katkılarını eksik etmeyen üyelerimize, candan teşekkür ediyor, 44. yılımızı kutluyor, hepimize sağlıklı günlerde verimli çalışmalar diliyorum.

Buğra KÜÇÜKKAYALAR

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

(01.08,2022)