BUSİAD Akademi kurulmalı

BUSİAD Akademi kurulmalı

RSM Türkiye Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. ortağı Sedat Atkın, BUSİAD’ın Akademi uygulaması başlatması gerektiğini söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, yaz döneminde gerçekleştirdiği üye ziyaretleri kapsamında Yeminli Mali Müşavir Sedat Atkın’a konuk oldu.

Sohbette, sanayici ve iş insanlarının ihtiyaç duyduğu konularda eğitimler verilmesi gerektiğini söyleyen Atkın, teşvikler ve cezalar konusunda eğitim verilmesini önemli bulduğunu söyledi. Atkın, 30 kadar teşvik kalemi olduğunu belirtirken, cezaların da yeterince bilinmediğini kaydetti. Atkın, bu konuyla ilgili bir kitap çalışması olduğunu da kaydetti. Kişilerin döviz taşımasını doğru bulmadığını da kaydeden Atkın, Türk Lirası’nın güven kazanması gerektiğini söyledi.

Tarıma acilen destek verilmesi gerektiği de sohbette gündeme geldi. Yapılacak desteklenmenin doğrudan çiftçiye yapılması gerektiği de kaydedildi. BUSİAD Başkanı Türkay, AB’nin bütçesinin en büyük kalemini çiftçiye yapılan destek olduğunu hatırlattı.

Ziyarete, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Yönetici Asistanı Deniz Karaer de katıldı.