BUSİAD'da Küçükkayalar dönemi.

BUSİAD'da Küçükkayalar dönemi.

BUSİAD'da Küçükkayalar dönemi,

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) 43. Olağan Genel Kurulu'nda, Buğra Küçükkayalar'ın oluşturduğu Yönetim Kurulu listesi, 2 yıllığına göreve getirildi.

BUSİAD Evi'nde Mürsel Öztürk'ün Divan Başkanlığı'nda gerçekleştirilen Genel Kurul'da, 2018'den beri iki dönem kuralına göre Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Ergun Hadi Türkay'ın yerine, bir önceki dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Buğra Küçükkayalar seçildi. Küçükkayalar'ın oluşturduğu Yönetim Kurulu listesinde şu isimler yer aldı:

"Haluk İsmail Parlamış, M. Buğra Küçükkayalar, Mustafa Bulut, Mustafa Ekinci, Orçun Sarıca, Osman Nemli, Selim Akbaş, Serdal Can, Sezai Sezer, Sevda Keskin Gülmez, Tuncer Hatunoğlu, Tülay Hacıoğlu Şengül, Uğur Urkut, Veda Girgin Eeroğlu, Yasemin Uyar Duman."

Genel Kurulu'un açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, pandeminin köklü değişiklikler getirdiğini, bunlardan birinin de, Çin'in tüm dünyanın üretim üssü olması stratejisinin çok da sağlam olmadığının ortaya çıkması olduğunu söyledi. Türkay, "Tedarik çeşitliliği ve üretimin devamı için bu durumun ciddi olarak gözden geçirilmesi gerekliliği anlaşıldı. Türkiye'nin, Avrupa, Rusya, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya lojistik yakınlık avantajının değerlendirilmesinin tam zamanıydı. Ayrıca, bu bir milyar insanı aşan bu pazara karayolu, demiryolu ve denizyolu ile bağlanan nadir ülkelerden biriyiz. Ben yelkenciyim, yelkencilik tabiri ile rüzgar orsadan geliyor, seyir ve hızlanmak için en elverişli ortam. Yelkeni açtık ve hızlanmaya başladık. Ama o da ne? Birileri yelkeni aşağıya çekmeye çalışıyord" dedi.

Türkay, Türk iş insanının ve çalışanının tüm bunların altından başarı ile kalkacağına emin olduğunu da kaydederek, "Ama bunu gerçekleştirirken verdiğimiz emeklerin boşa gitmemesi lazım. Karar vericilerin de, hem iş dünyasını hem de çalışma barışını destekleyici ortamı ve alt yapıyı gelişen dünyaya uygun hale getirmeli" diye konuştu.

Türkay, yönetim döneminin ibra edilmesinin ardından yaptığı konuşmada ise birlikte çalıştığı Yönetim Kurulu Üyeleri ve BUSİAD çalışanlarına teşekkür etti.

Bazı tüzük maddelerinde değişikliklerin de yapıldığı BUSİAD Genel Kurulu'nda görevi devralan yeni yönetim kurulu adına konuşan Buğra Küçükkayalar ise, yenilikçi çalışmalarla BUSİAD'a, Bursa'ya ve ülkeye katkı koymaya devam edeceklerini söyledi. Küçükkayalar, yeni döneme ilişkin hedeflerini ise şöyle sıraladı:

"İlgi alanlarımızın yeniden gözden geçirilmesi ve genişletilmesi. Uzmanlık gruplarımızın çoğaltılması. Etkinliklerimizin artırılıp çeşitlendirilmesi, üyelerimizle iletişimin geliştirilmesi, yeni üyeler edinilmesi ve sektörel yelpazemizin geliştirilmesi, genç ve kadın üyeler ile ikinci ve üçüncü nesillerin kazandırılması."

Genel Kurul sonunda görevlerini bırakan Ergun Hadi Türkay ve Selim Tarık Tezel'e birer hediye de takdim edildi.

Sn. Buğra KÜÇÜKKAYALAR'ın Özgeçmişi;

Endüstri Mühendisi

1959 yılında Balıkesir'de doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimlerini Türkiye'nin değişik şehirlerinde yaptıktan sonra, 1981 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.

1983-1997 yılları arasında Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş.'inde 14 yıl çeşitli görevlerde bulunmuş ve 1997 yılından itibaren aktif olarak inşaat sektörü içerisinde çalışmaya başlamıştır.

Şu anda, kurucularından olduğu PB Prefabrike Beton İnşaat San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve GBC İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.

2003 yılında Türkiye Prefabrik Birliği Yönetim Kuruluna giren Küçükkayalar, 2009-2015 yılları arasında altı yıl boyunca Başkanlık görevini üstlenmiştir.

Küçükkayalar, ayrıca Bursa ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanlığı ile Bursa Sanayiclerii ve İş İnsanları Derneği (BUSİAD) Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunmuştur.

2016-2021 yılları arasında Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlıkğı görevini de üstlenen Küçükkayalar, halen Bursa Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Evli ve biri kız, diğeri erkek iki çocuğu olan Küçükkayalar, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Sn.Buğra KÜÇÜKKAYALAR'ın Genel Kurul Konuşma Metni

Değerli BUSİAD Üyelerimiz,

Öncelikle Genel Kurulumuza, yeni kurullarımızın seçimi ve bizlere olan güvenleri için şahsım ve tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Ayrıca önceki yönetimimize de başarılı çalışmalarından ve BUSİAD'a katkılarından dolayı tüm BUSİAD ailesi olarak teşekkürü bir borç biliyorum.

Geçtiğimiz dönemde;

Pandemi koşullarına rağmen etkinliklere ara verilmeden devam edildi, etkinlikler çeşitlendirildi ve artırıldı, yönetimsel yapılanma geliştirildi, yeni üyeler kazandırıldı, mevcut üyelerle ilişkilerin geliştirilmesine çalışıldı ve genç ve geleceğin BUSİAD'lıları ile ilişkiler kuruldu.

Bizlerde yeni yönetim kurulu olarak yapacağımız yenilikçi çalışmalarla BUSİAD'a, üyelerimize, Bursa'mıza ve ülkemize katkı koymaya devam edeceğiz.

Çalışma şeklimize ve hedeflerimize yönelik bazı konu başlıklarını şöyle sıralayabiliriz;

- İlgi alanlarımızın yeniden gözden geçirilip genişletilmesi,

- Uzmanlık gruplarımızın çoğaltılıp ilgi alanlarımızı kapsayacak şekilde çalışma gruplarının oluşturulması,

- Sponsorluklarla etkinliklerimizin artırılıp çeşitlendirilmesi,

- Görüş ve önerilerimizin ilgi alanlarımız çerçevesinde etkin ve yaygın bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması,

- Üyelerimiz ile iletişimimizin daha da geliştirilmesi,

- Yeni üyeler edinilmesi. Bu kapsamda; Sektörel yelpazemizin genişletilmesi,

- Genç ve kadın üyeler ile 2. ve 3. nesillerin bünyemize alınması,

- Yedek üyelerimizin de çalışmalarımıza katılımlarının sağlanması gb.

Bu hedefimiz çerçevesinde yedek üyelerimizi belirlerken şu kriterleri dikkate aldık;

- Kadın üye sayısını artırma,

- Sektörel yelpazeyi genişletme,

- Gençleştirme,

- 2. ve 3. nesillere yer verme, 

Yedek üye yaş ortalamamız 43 olup üyelerin üçte biri kadın üyelerden oluşmaktadır.

Çalışmalarımızın daha etkin, daha verimli, daha yaygın ve daha ses getirici olabilmesi için siz üyelerimizin bizlere olan desteği çok önemlidir;

- Çalışma gruplarımıza kurumlarınızdan olan katkının sağlanması, artırılması ve sürekli kılınması,

- Gerek siz üyelerimizin gerekse kurumlarınızdaki ilgililerin etkinliklerimize katılımlarının sağlanması,

- Aile şirketlerimizin 2. ve 3. nesillerinin derneğimize olan ilgilerinin artması konusunda bizlere destek olunması,

- Üyelerimizin özellikle kendi sektörlerindeki diğer kurum ve kişilerin de derneğimize üye olmalarının sağlanması için yönetimimize yardımcı olması,

- Dernek merkezimizin uygun her türlü etkinlikte siz üyelerimiz tarafından etkin bir şekilde kullanılması,

- Nitelik ve nicelik açısından daha fazla ve daha iyi etkinliklerin yapılabilmesi için etkinliklerimize mutlaka sponsor olunması, 

konularında desteklerinizi bekliyor, hepinize şahsım ve tüm çalışma arkadaşlarım adına teşekkürlerimizi, en içten saygı ve sevgilerimizi sunuyor, sağlıklı günler diliyoruz.