BUSİAD'dan BTSO'ya ziyaret

BUSİAD'dan BTSO'ya ziyaret

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret etti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur, Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt ve Divan Katibi Hakan Batmaz tarafından ağırlanan BUSİAD Heyetinde; Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Başkan Yardımcıları Veda Girgin Eroğlu ve Osman Nemli, Sayman Üye Sezayi Sezer, Yönetim Kurulu Üyeleri Yasemin Uyar Duman, Haluk Parlamış, Serdal Can ve BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç yer aldı.

Ziyarette sivil toplum kuruluşlarının önemi dile getirilirken, BTSO Başkanı Burkay, "Gelişmiş toplumların dayanağı sivil toplum kuruluşlarıdır. Bizler buralarda bilgimizin zekatını veriyoruz" dedi.

İki kurumun faaliyetleri hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduğu ziyarette, BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar, "Tarım, turizm ve sanayiyi dengelemeliyiz. Bir tane Bursamız var. Birlikte çalışmamız gerek" dedi.

BTSO Başkanı Burkay, "Bursa'nın geleceği için BUSİAD'a ihtiyacımız var. Tarih karşısında sorumluluğumuz var. Bundan kaçamayız. 1961'de OSB yapılırken itirazlar yapılmış. Türkiye endüstri devrimini kaçırmış. Bursa ucundan yakalamış. 10 büyük ekonomiden biri olacaksak bunun yolu bir. Bursa'da ilk OSB burası, ikincisi ise TEKNOSAB. Diğerleri sanayi imarı verilmiş parsellerden oluşmuş. Tarlalara tarım arazilerine izin veren eski belediye başkanları" diye konuştu.

"Yüzde 93'ü kentli olan nüfusun işgücüne katılım oranı yüzde 50. OECD ortalaması yüzde 70. Kalkınma istiyorsak böyle olmaz" diyen Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanayi denilince diyorlar ki nüfus 6 milyon olacak. Kırsalda adam kalmadı. Bunu sadece BTSO'nun söylemesi yetmez. Burda bizim evlatlarımız yaşıyor. O nedenle daha yaşanabilir ama ekonomik olarak daha güçlü bir Bursa'yı sağlamamız lazım.

Bursa'nın ihracatının, yüzölçümü kendinden iki kat büyük Gaziantep'in 2.5 kat üstünde olduğunu da kaydeden Burkay, kilogram başına ihracatımız 4.5 dolar. Almanya ve Fransa'nın da üzerindeyiz. Yani Bursa Teknolojik üretim yapıyor."

Turizm konusunda da iddialı hedefleri olduğunu belirten Burkay, yapılacak iki serbest bölge ile 2 milyon turistin garanti olduğunu da söyledi.

Burkay, trafik, hava kirliliği ve çevre kirliliğinin 4 senede Bursa'nın içinin sanayiden boşaltılarak çözüleceğini de dile getirdi.

Ziyaretin sonunda BTSO Başkanı Burkay ve Meclis Başkanı Uğur'a BUSİAD Başkanı Küçükkayalar tarafından Derviş Kahve Fincanı hediye edildi.