BUSİAD'dan kültür ve sanata ev sahipliği.

BUSİAD'dan kültür ve sanata ev sahipliği.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD), Bursa UNESCO Derneği ile Bursa Görsel Kültür Derneği yöneticileri ve Somut Olmayan Kültürel Miras Ödüllü Fotoğraf Yarışması Seçici Kurul Üyelerini ağırladı.

BUSİAD Evi bahçesinde gerçekleştirilen yemekli toplantıda bir araya gelen heyete, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar ev sahipliği yaptı.

Fotoğraf sanatıyla ilgilenen geçmiş dönem BUSİAD Başkanlarından Mehmet Arif Özer'in de hazır bulunduğu yemekte söz alan, BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar, kültür ve sanat faaliyetlerinin Bursa'nın büyüklük ve gücüne paralel gerçekleşmediğini belirterek, BUSİAD üyelerinin bu konuda daha etkin rol oynamalarının önemini ve üyeleri nezdinde sergi ve sanat merkezi işletmeciliği dahil olmak üzere, tüm sanatsal ve kültürel girişimleri desteklemeye kararlı olduklarını vurguladı.

Küçükkayalar, Türkiye ve Bursa'nın gelişimi için gerekli olan toplumsal dönüşümde sanat ve kültür alanındaki gelişmelerin etkisinin önemli olduğunu da söyledi.

Yarışmaya ilginin büyük olduğunu ve 2 bin 100 fotoğrafın değerlendirildiğini ifade eden Bursa UNESCO Derneği Başkanı İlker Özaslan ise yarışmanın Bursa'nın tanıtımına katkı koyacak bir çalışma olduğunu belirtti.

Bursa Görsel Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Boran da Bursa'nın yeterli sayıda ve büyüklükte sanat merkezlerine sahip olmamasının sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, iş insanlarının bu konuda girişimci olmaları ve yapılan faaliyetlere destek vermelerinin toplum açısından önemine değindi.