BUSİAD’dan Model Fabrika gezisi

BUSİAD’dan Model Fabrika gezisi

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde gerçekleştirilen Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) ile “Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi”ni (Model Fabrika) gezdi.

BTSO’nun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğinde hazırladığı, dijital dönüşüm çabasında olan şirketlere yapılabileceklerle ilgili örnek çalışmaları somut olarak göstermeyi amaçlayan,”Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi” (Model Fabrika) ziyareti sırasında Model Fabrika Müdürü Engin Üçkardaş BUSİAD Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi verdi. Ziyaret sırasında BUSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, artırılmış gözlük kullanarak dijital dönüşümdeki yerini de test etme imkanı buldular.

BUSİAD Yönetimine ayrıca BUTEKOM da gezdirilerek tesisi hakkında bilgi de sunuldu. BUTEKOM içindeki Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’ndeki testler BUSİAD Yönetimi tarafından ilgiyle takip edildi.

Tesisin Bursa için çok önemli olduğunu belirten BUSİAD Yöneticileri önemli tekstil testlerinin böyle bir merkezde yapılabiliyor olmasının da kaynakların dışarıya çıkmasını önleyeceğini ifade ettiler.

Geziye BUTEKOM Genel Müdürü Dr. Mustafa Hatipoğlu da eşlik etti. Gezinin ardından BUSİAD Yönetimi Model Fabrika’da Yönetim Kurulu Toplantısı da gerçekleştirdi.