BUSİAD’ın BTSO ziyaretinden ortak proje kararı çıktı.
BUSİAD Yönetimi, geçtiğimiz günlerde güven tazeleyerek yeniden görev üstlenen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Karşılıklı görüşmelerde proje bazlı iş birliği önerileri değerlendirilirken, ilk etapta BUSİAD’ın üzerinde çalıştığı iş ve işçi barışını geliştirmeye yönelik projede iş birliği yapılması yönünde karar alındı.
BTSO Hizmet Binasında gerçekleştirilen ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay ve Başkan Yardımcıları Uğur Urkut ile Buğra Küçükkayalar’ın yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyeleri Gonca Yerliyurt, Burhan Çakır, Selim Akbaş ve Genel Koordinatör Basri Tüfekçioğlu katıldı. Kurumlar düzeyinde uzun yılların ardından başkanların ilk kez bir araya geldiği ziyarette BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Yönetim Kurulu Üyeleri ve BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da hazır bulundu.
Yeni BTSO Yönetimine başarılar dileyen BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, kurumların iş birliği içinde birlikte yol almasını önemsediklerini ve yeni dönemde BTSO ile BUSİAD arasında ortak çalışmalar yürütülebileceğini belirtti. Son dönemde özellikle iş ve işçi barışını geliştirmeye yönelik yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Türkay, “İş ve işçi barışı ile ilgili herkesin problemleri var. Bu problemlerin çözülmesi noktasında ortak bir çalışma yaparak bu alanda bir katma değer oluşturabiliriz. Bu çalışmanın dünyada çeşitli örnekleri var. Biz bu örnekleri Türkiye şartlarına göre uyarlayarak hayata geçirebiliriz. Bursa iş dünyasını temsil eden iki kurum olarak bu konuda birlikte yol alabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da söz konusu projenin kurumlar arasındaki ilişkileri geliştirmek adına önemli bir fırsat olabileceğine işaret ederek, “BTSO olarak Türkiye’nin bu alandaki sayılı Tahkim ve Arabuluculuk Merkezlerinden birini kurduk. İş dünyasında yaşanan hukuki sorunları mahkemeye taşınmadan çok daha kısa sürede ortadan kaldırmayı amaçlayan bu merkezimizin de içinde olacağı bir proje geliştirilebilir. Protokol süreci sonrası çalışmalara başlayabiliriz. Kolay bir süreç değil ancak iş ve işçi barışını sağlamak adına söz konusu projenin faydalı olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.
“Bursa’nın pek çok sanayi dalında önemli potansiyeli var”
Başkan Türkay, BUSİAD’ın geliştirdiği Mesleki ve Teknik Eğitimi İyileştirme Projesi hakkında da BTSO Yönetimini bilgilendirerek, konunun öneminin altını çizdi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay da nitelikli teknik ara eleman açığına çözüm getirmek amacıyla özellikle OSB’ler bünyesinde mesleki teknik eğitim kurumlarının yaygınlaşması gerektiğine vurgu yaparak, “Bursa’da 22 OSB var ve her OSB’nin yapısı farklı. İçinde bulunduğumuz Bursa OSB’de otomotiv, makine ve tekstil ağırlıklı derslerin olduğu bir yapı oluşturulabilir. Çünkü her bölgenin ihtiyaç alanları belli. Bölge bazında sürdürülebilir çalışmalar yapılmasında fayda olacağını düşünüyorum. Bursa’nın pek çok sanayi dalında önemli potansiyeli var. Örneğin savunma sanayi kümelenmesinde 160 firmaya ulaştık ve bu firmalar başta İHA ve SİHA’lara olmak üzere diğer milli savunma sanayi projelerine de önemli parçalar üretiyor. Bursa ayrıca Endüstri 4.0 dönüşümünü de tartışıyor. Bu alanda da DOSAB’daki yerimizde Endüstri 4.0 tabanlı ve üretime dönük bir simülasyon merkezi kurduk. Merkez önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek” diye konuştu.