BUSİAD sınıflarına sanayi desteği

BUSİAD sınıflarına sanayi desteği

Üretimin, teknik bilgi ve vasıflı insan gücüyle var olacağı bilincinden hareket eden Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD), eğitim alanındaki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

2017 yılında Teknik Eğitimi İyileştirme Projesi kapsamında başlatılan Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki çalışmalarda oluşturulan BUSİAD sınıflarının ikincisi de bu eğitim öğretim döneminde faaliyete geçti.

Hayri Terzioğlu’nda yapılan ve BUSİAD ve iş dünyası profesyonelleri ile okul yöneticilerinin katıldığı değerlendirme toplantısında, bugüne kadar yapılanlar ile geleceğe ilişkin hedefler masaya yatırıldı.

Okulun eğitim düzeyin iyileştirilmesi, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi yönünde yapılacakların konuşulduğu toplantında, sanayicilerin ve profesyonellerin öğrencilerle deneyim paylaşması kararı alındı. Toplantıda ayrıca, BOSCH firmasının öğrencilere iş güvenliği malzemesi dağıttığı ve bir freze tezgahı hediye ettiği de dile getirildi.

10 ve 11. Sınıfta, iki şubede 60 öğrencinin BUSİAD sınıfı olarak yer aldığı projenin, gelecek dönemde de devam ettirileceği ifade edilen toplantıda, öğrencilerin fabrika ziyaretleri ve staj imkanlarının çözümlenmesi de konuşuldu.