BUSİAD-TÜGİAD işbirliği sürecek

BUSİAD-TÜGİAD işbirliği sürecek

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, kendisi de BUSİAD Üyesi ve Bursalı bir iş insanı olan Genel Başkan Anıl Alirıza Şohoğlu, Bursa Şube Başkanı Ersoy Tabaklar ve  Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri de bulundular.

Ziyaret sırasında BUSİAD ile TÜGİAD’ın TAİDER ile gerçekleştiridği organizsyonun devamının gelmesi temennisi de paylaşılırken, iki iş insanı kurumunun ortak yapabileceği projeler konuşuldu.

Görüşmede bu yönde yeni bir toplantının yapılması da karara bağlandı.

TÜGİAD Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, SİAD’ların ayrı ayrı yaptığı çalışmaların enerji, zaman ve para kaybına neden olduğunu, bazı şeylerin ortak yapılması gerektiğini söyledi. TÜGİAD olarak  Türkiye’yi G 20 ve AB’de temsil ettiklerini de ifade eden Şohoğlu, TÜGİAD hakkında bilgiler verdi.

Eğitimini Uludağ Üniversitesi’nde gördüğünü, Bursa’dan evlendiğini ve işini de Bursa’da kurduğu için kendisini Bursalı olarak gördüğünü kaydeden Şohoğlu, “BUSİAD üyesi bir sürü TÜGİAD üyesi var. BUSİAD bizim abimiz konumunda. Bize önderlik edin. Beraber hareket etmekten daha mutlu edecek bir şey olamaz” diye konuştu.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, en çok eğitim alanında projeler ürettiklerini ifade ederek TÜGİAD heyetine projeler hakkında bilgiler verdi.

Türkay, Yenileşim ve Yaratıcılık Sempozyumu ile bu yıl verilecek Yenileşim Ödülleri hakkında da açıklamalar yaptı.

TÜGİAD Başkanı Şohoğlu ise kurdukları start-up destekleme şirketleri hakkında bilgi de verdi.

Ziyaretin ardından TÜGİAD Başkanı Şohoğlu’na özel tasarım bir kahve fincanı hediye eden BUSİAD Başkanı Türkay, birlikte güzel çalışmalar yapılacağına inandığını da kaydetti.