BUSİAD Uludağ Üniversitesi İşbirliğinde, Bursa Yenileşim Ödülü Süreci Başladı.
BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu’nun çalışmalarıyla ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinde bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘Bursa Yenileşim Ödülü’ tanıtım toplantısı BUSİAD Evi’nde düzenlendi. Toplantıya BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Yöney, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ceylan, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Altekin, BUSİAD Uzmanlık Grubu Üyeleri’nden Cenker Ural, Gonca Yerliyurt, Duygu Ispalar, Kurtuluş Kaymaz, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve basın mensupları katıldı. Toplantıda ödülün sürece yayılmış yenilikçilik çalışmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlendiğine vurgu yapıldı.
BUSİAD’ın yenilişime verdiği önemle, inovasyon konusundaki çalışmalarda öncülük etmeyi sürdüğünü belirten Oya Yöney, Bursa Yenileşim Ödülü’nün üniversite sanayi işbirliğine de güzel bir örnek olduğunu söyleyerek, Uludağ Üniversitesi’nin katkısına vurgu yaptı. Yöney, ödül töreni ve Ar-Ge ile ilgili şunları söyledi: “ Bursa Yenileşim Ödülü’nün bu yıl ilkini düzenleyeceğiz. 4 yıllık bir çalışmanın sonucu olan ödül töreni bizleri çok heyecanlandırıyor. 2010 yılından bu yana BUSİAD bünyesinde gerçekleştirdiğimiz Yenilikçilik Sempozyumları farkındalık yarattı. Temel bilginin üretildiği akademik dünya ile iş insanlarını bu sempozyumlarda bir araya getirdik. Çok önemli isimleri ağırladık. Ar-Ge çalışmalarına verdiğimiz destek doğrultusunda, sempozyumun yanında bir de ödül töreni düzenlemeye karar verdik. Bu yıl itibariyle süreç bazlı ‘BUSİAD Yenilikçilik Ödülü’ organizasyonunu başlatıyoruz. Bursa’nın farklılaşmasında en büyük etkenin sürdürülebilir inovasyon olduğunu biliyoruz. Ar-Ge bilincini geliştirecek olan bu özel ödülün Bursa’mıza çok şey katacağının bilincindeyiz. ”
Ödül Yenileşimi teşvik edecek
BUSİAD’ın iş insanlarını teşvik etmek için ‘Doğan Ersöz Ödülü’, kaliteye vurgu yapmak için Kalder Bursa şubesi işbirliğinde ‘Kalite Ödülü’ etkinliklerini düzenlediğini, ‘Bursa Yenileşim Ödülü’ ile de kamu ve özel sektörde, sürece yayılmış olan ve tüm alanlarda yapılmış yenileşim çalışmalarını desteklemeyi hedeflediklerini belirtti. Yöney, ‘Yenileşim, bir firmayı ele alırsak finans, satış, hizmet birimleri gibi çok farklı alanlarda yapılabilir. Sadece üretim ve ürüne yönelik teknik çalışmalardan bahsetmiyoruz. Firmanın geneline yayılmış, sürekliliği olan, yatırımla desteklenmiş projeler ve süreç yönetimi bizim için önemli. Seçim sürecinde bunlara özellikle dikkat edilecektir’ dedi.
‘Başvurular 20 Mayıs’ta başlıyor’
Ödül değerlendirme süreciyle ilgili konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Altekin de şu bilgileri verdi: “ BUSİAD Yenilikçilik Ödülleri ile ilgili süreç 20 Mayıs’ta başvurularla başlayacak. 10 Haziran’da sona erecek olan başvuruların ardından bizler titiz bir çalışma içerisine girerek değerlendirmeleri yapacağız. Kasım ayında da ödül alan isimler kamuoyuyla paylaşılacak. Etkinliği 2 yılda bir düzenlemeyi planlıyoruz. Yenileşim Büyük Ödülü’nün yanında 5 kategoride daha değerlendirme yapılacaktır. Kategorileri; Liderlik, Stratejik Planlama, Bilgi ve Diğer Kaynakların Yönetimi, Çalışanların Yönetimi ve Süreçler olarak sıralıyoruz. Bursa Yenileşim Ödülü’nün amacı, Bursa’da faaliyet gösteren işletmelerin yenileşim süreçlerini içselleştirmelerine ve yenileşimi yönetebilmelerine destek olmaktır”
‘Takvim bugün başladı’
Uzun süredir ödüllerin tüm aşamasıyla ilgili çalıştıklarını söyleyen BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Grubu Başkanı Cenker Ural, sistemin işleyişiyle ilgili tüm detayları hazırladıklarını belirtti. Ural, ödül süreci ile ilgili bir yönetmelik hazırlandığını, Başvuru Kılavuzu’nda detayların yer aldığını ayrıca kapsamlı bir raporla sürecin desteklendiğini belirtti. Ural seçilen değerlendiriciler için de eğitim programı hazırlandığını vurguladı. Toplantıda konuşan Uludağ Üniversitesi Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (USİGEM) Genel Sekreteri ve BUSİAD Yenilikçilik Yaratıcılık Uzmanlık Grubu Üyesi Kurtuluş Kaymaz da toplantıda sanayici, üniversite işbirliğine gönderme yaptı. Kaymaz, ‘Bursa Yenileşim Ödülü’ne Uludağ Üniversitesi’nin akademik kadrosunun büyük destek verdiğini söyledi.