BUSİAD, UÜ İle Birlikte Yürüttüğü Dönem İçi Staj Programı

BUSİAD, UÜ İle Birlikte Yürüttüğü Dönem İçi Staj Programı

BUSİAD, UÜ İle Birlikte Yürüttüğü Dönem İçi Staj Programı

BUSİAD ile Uludağ Üniversitesi paydaşlığında, stajların daha verimli hale getirilmesi amacıyla Mühendislik Fakültesi öğrencileri için 2011 yılında başlatılan ‘Dönem İçi Staj Programı’nın yeni süreçte daha verimli hale getirilmesi amacıyla tüm tarafların katılımıyla kapsamlı bir toplantı düzenlendi.

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda; hem iş dünyası hem de akademik çevrenin karşılıklı beklentileri masaya yatırıldı, staj programını tamamlayıp iş hayatına atılan ve stajı devam eden öğrenciler yaşadıkları tecrübeleri aktardı, böylesine önemli bir projeye ön ayak olduğu için BUSİAD yönetimine teşekkür edildi.

2011 yılında başlatılan dönem içi staj programına, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde son sınıfları olan yedi bölümden beş tanesi iştirak ediyor. Toplantıda verilen bilgiye göre; BUSİAD üyesi 41 firma staj için öğrencilere 204 kontenjan ayırdı, Mühendislik Fakültesi ise bu kontenjanın 177’sini karşıladı. Şu ana kadar program kapsamında 77 proje yürütüldü.

Dönem içi staj programı ile ilgili olarak iş dünyası, öğrencilerden daha katılımcı bir tutum sergilemelerini ve gelecekleri için hayati önemde olan bu fırsatı iyi değerlendirmelerini beklerken, üniversite kanadından yapılan açıklamalarda ise, 41 olan protokol yapılan firma sayısının daha da artırılması gerektiği vurgulandı.

Toplantının açılışını yapan Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Yavuz, BUSİAD Yönetimine ve üyelerine, öğrenciler için böylesine önemli bir fırsatı hayata geçirdikleri için teşekkür etti. Yavuz, “Bu program sayesinde ‘naylon’ tabir ettiğimiz, yaz aylarında yapılan ve kesinlikle amaca hizmet etmeyen stajlar ortadan kalktı, mühendis adaylarına yakışır bir ortam oluştu” dedi.

Kuruluşundan itibaren Üniversite-Sanayi İşbirliği’ni ön planda tutan BUSİAD’ın sunduğu staj imkanından bütün öğrencilerin yararlanmasını isteyen Başkan Günal Baylan ise, söz konusu programı yeni dönemde daha kurumsal bir yapıya kavuşturmak istediklerinin altını çizdi.

Baylan, “Türkiye’de ne yazık ki gençlerimiz, okul sonrası iş bulmakta her dönem büyük zorluk çekiyor. İş insanları olarak sizlere tavsiyemiz: sunulan bu staj imkanını değerlendirmeniz… Sizlerin iyi yetişmesi, iş hayatında üst noktalara gelebilmeniz, nihayetinde ülkemiz ekonomisine de çok büyük artı değer katacak” diye konuştu.

Dönem içi staj programının başlamasına öncülük eden BUSİAD Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney de, iş hayatında pratik ile teoriği birleştirmeden belli bir noktaya gelebilmenin zorluğuna dikkat çekti.

Öğrencilere, “Kendinize ileride iş olanakları hazırlayacak şekilde fırsat yaratmanız çok önemli. Dolayısıyla sizlere bu fırsatı sunan staj programımızı iyi değerlendirin” diye seslenen Yöney, BUSİAD’ın Uludağ Üniversitesi ile birlikte hazırladığı seminer programlarının da öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimine büyük katkıda bulunduğunu vurguladı.

BUSİAD’a yıllardır yaptığı paydaşlık için teşekkür eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise, gelişen teknoloji sayesinde teorik bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu günümüzde, üzerinde durulması gereken noktanın; iş dünyasının istediği beceri ve davranışları kazanabilmek olduğunu anlattı. BUSİAD ile Üniversitedeki eğitimin şekillenmesi noktasında ciddi işbirliği yaptıklarını kaydeden Dilek, bir öğrenci için en önemli kazanımın; okul sonrası kullanabileceği mesleki teknik eğitim bilgisi ve becerisi olduğunu vurguladı. Dilek, UÜ dışındaki hiçbir üniversitede, böylesine amaca hizmet eden, kapsamlı bir staj programı olmadığına da işaret etti.

Dönem içi staj programına büyük destek veren ve öğrencilere “Üniversitelerimiz Atatürkçü gençlik yetiştirmek, bizler ise gelecekte ekonomiyi sizlere emanet etmek için buradayız” diyen BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Leoni Kablo Genel Müdürü Şükrü Erdem de, yabancı dil ve bilgisayar programlarına hakimiyetin bir mühendiste bulunması gereken başlıca özellikler olduğunu vurguladı.