BUSİAD Üyeleri TÜRKONFED Yönetiminde

TÜRKONFED Genel Kurulu’nda BUSİAD’a önemli görevler.

Türkiye’nin en büyük ve en yaygın gönüllü iş dünyası örgütü olan TÜRKONFED, 2013 yılı Olağan Genel Kurulu siyaset ve iş dünyasından isimlerin katılımıyla düzenlendi. Genel Kurul’da üç BUSİAD üyesi de önemli görevlerle TÜRKONFED yönetiminde yer aldı.

TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu) 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve konfederasyona üye dernek ile federasyonların katılımıyla gerçekleşti. Genel Kurul’da BUSİAD üyelerinden Celal Beysel Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alırken, Günal Baylan da Haysiyet Divanı Üyeliği’ne seçildi. Toplantıda konuşma yapan TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, Türkiye’nin dış politikasında ve Güneydoğu sorununun çözüm sürecinde bahar havası yaşadığını kaydederek, “Çözüm süreci ekonomiye ve demokrasiye lig atlatır” dedi. Onatça, Türkiye’nin siyaset ve ekonomideki rüzgarı arkasına alarak Avrupa Birliği reform rotasına yeniden girmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Anayasa ekonomi için de sıçrama tahtası olacak
Onatça, “Türkiye hem dış politikasında hem de Güneydoğu sorununun çözüm sürecinde bahar havası yaşıyor. Bu süreçte hayati önem taşıyan Yeni Anayasa, yeni toplumsal sözleşmemiz olacaktır. Sadece demokratikleşme için değil ekonomimiz için de bir sıçrama tahtası olacaktır” dedi.
Yeni Anayasa’daki diğer bir önemli hususun temsilde adaletin sağlanması olduğunu söyleyen Onatça, “Yüzde 10 seçim barajı demokratik temsilin önünde bir engel oluşturuyor. Seçim barajı, çağdaş ve evrensel standartlara uygun olarak düşürülmelidir” dedi. Türkiye ekonomik cazibesi ve demokrasi ile referans olacaktır
Siyasette ve ekonomideki bahar havasını, Avrupa Birliği’ne tam üyelik yolunda ihtiyaç duyulan reformlarla sürdürmek gerektiğini vurgulayan Süleyman Onatça, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu rüzgarı arkamıza alarak reform rotasına yeniden girmeliyiz. AB sürecindeki başarısı, ekonomik cazibesi ve demokrasisi ile Türkiye referans olacaktır. Sadece Türkiye ve Avrupa için değil, özellikle Arap coğrafyası ve Orta Doğu bölgesi başta olmak üzere, küreselleşen dünyanın istikrarı ve geleceği için de bu üyeliğin stratejik önemi bulunmaktadır.” Süleyman Onatça, demokrasiye ve ekonomiye ivme kazandırmak için içinde bulunulan sürecin çok uygun olduğunu kaydederek, “Bölgesel itibarımızı AB üyeliği ile pekiştirir ve uzlaşmaya dayalı yeni bir anayasa ile ülkenin önüne yeni ufuklar koyabilirsek kimse bizi tutamaz ve çözüm süreci ekonomiye de demokrasiye de lig atlatır” dedi.

TÜRKONFED
Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesini sağlamak ve rekabet gücünü artırmak, sanayileşme perspektiflerini belirlemek, kamu reformu ve yerel yönetimler konusundaki çalışma ve uygulamaları izlemek, bölge ve sektörlerde girişimci örgütleri desteklemek amacıyla faaliyetini sürdürmektedir. TÜRKONFED, bünyesindeki 17 federasyon altında toplanan 134 dernek ile, 208 milyar dolarlık iş hacmine sahip, 1 milyonu aşkın kişiye istihdam sağlayan, 65 milyar dolardan fazla ihracat yapan, 11 binden fazla iş insanını temsil etmektedir. Türkiye’nin bağımsız, tarafsız, gönüllü ve sivil örgütlerinden biri olan TÜRKONFED, iş dünyasının sorunlarına çok sesli, tarafsız ve yapıcı bakış açısıyla yaklaşmakta, çözüm önerileriyle sektörel ve ulusal ekonomi politikalarının oluşturulmasına destek olmaktadır. Bu bağlamda, ekonominin bölgesel ve sektörel perspektiflerini karar mercilerine aktararak Türkiye ekonomisinin gelişmesi için çalışmakta ve iş dünyasının uluslararası entegrasyonuna ve rekabet gücünün artırılmasına yardımcı olmaktadır. TÜRKONFED çatısı altında; İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve Kuzey Anadolu, Trakya, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Orta Anadolu, Güney Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonlarının yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Tesisat İnşaat Malzemeleri Federasyonu, Türkiye Seramik Federasyonu ve Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu bulunmaktadır.