BUSİAD üyelerinin kalite başarısı

BUSİAD üyelerinin kalite başarısı

KalDer Bursa ve BUSİAD işbirliğinde düzenlenen 25. Bursa Kalite Ödülü sahiplerini buldu.

1998 yılından bu yana KalDer Bursa ve BUSİAD iş birliğinde EFQM Modeli'ne göre yürütülen Bursa Kalite Ödülü sürecinde mutlu sona iki BUSİAD üyesi şirket ulaştı.

Özel sektör alanında Uray Sigorta ve Can Metal, 2022 Bursa Kalite Büyük Ödülüne, kamuda ise Yıldırım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 2022 Bursa Kalite Büyük Ödülü layık bulundu. Bandırma Belediyesi de, 2022 Bursa Kalite Başarı Ödülünü almaya hak kazandı.

Ödül töreni öncesinde düzenlenen 20. Kalite ve Başarı Sempozyumu ise "Belirsizlikler Dünyasında" teması ile gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılışında konuşan Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, "Biz iş insanları böyle belirsiz bir puslu havaları sevmeyiz. Öngörülebilirlik, güven ve istikrar bizim için olmazsa olmaz koşullardır. Bunların eksikliğinde, sisli bir denizde, pusulası ve radarı çalışmayan bir gemiyi, karaya sağ salim götürmeye çalışan bir kaptana döneriz.

Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılına girerken yeni seçilmiş meclisimiz ve oluşturulacak hükümetimiz ile güven ve istikrar ortamının en kısa sürede sağlanmasını diliyoruz ve bekliyoruz. Güven ve istikrarın sağlanması bize öngörülebilirliği getirecektir.

Bu üç koşul ne kadar kısa sürede sağlanırsa bizler de çağımızın olmazsa olmazı olan "Dijital, Yeşil ve Toplumsal Dönüşümler" üzerine o kadar daha çabuk eğilir ve etkin çalışmalar yaparız. Unutmayalım ki ülkemizin daha hızlı ve fazla kalkınması bu üçlü dönüşümü olabildiğince hızlı başarmasından geçmektedir. Belirsizliklerin kaybolduğu ve dünyamızı daha yaşanır bir yer haline getirecek başlıkların konuşulduğu nice sempozyumlarda buluşmayı diliyorum" dedi.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar ve KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi'nin açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen sempozyumda, TOBB Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Üyesi- Tezmaksan Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu, Trendyol Grup İcra Kurulu Üyesi Ozan Acar, Kütahya Porselen San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Yazar- Yaşam Atölyesi Kişisel Dönüşüm Akademisi Kurucusu Aret Vartanyan, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yerbilimci Prof. Dr. Cenk Yaltırak ve Şair-Yazar-Müzeci Sunay Akın konuşmacı olarak yer aldı.