BUSİAD Yönetim Kurulu; ‘KÜSİ Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Kahveci’yi ağırladı.

BUSİAD Yönetim Kurulu; ‘KÜSİ Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Kahveci’yi ağırladı.

BUSİAD Yönetim Kurulu; ‘KÜSİ Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Kahveci’yi ağırladı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Türkiye Çalışma Grubu Başkanı, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zeynep Kahveci, işbirliği projelerini görüşmek üzere BUSİAD Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Ara malı üretiminin ‘yerlileştirilmesi’

KÜSİ’nin ülke genelindeki toplam 26 çalışma bölgesinin temsilcilerinden oluşan Çalışma Grubu’nun Başkanlığını yürüten Kahveci, ziyarette yaptığı değerlendirmede, özellikle ara malı üretiminin “yerlileştirilmesi” konusunu çok önemsediklerini ve bu alanda atılacak adımların Türkiye ekonomisine gelecek için çok büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Kahveci, bu konuya Bakanlığın da büyük önem verdiğini kaydetti.

BUSİAD ile ortaklığımız büyük övgü aldı

Kahveci, “Üniversite sanayi işbirliği konusunda yıllardır başarılı ve örnek çalışmalar yaptığımız BUSİAD ile KÜSİ Başkanlığım süresince de yine farkındalık yaratan projelere imza atmak istiyoruz. BUSİAD ile yapacağımız her çalışmanın ülke genelinde örnek olmasını amaçlıyorum. Hatta ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projeleri Bakanlık’ta yaptığımız toplantılarda da sıkça dile getirdim ve büyük övgü aldık. Fakat bu dönemde yapacağımız çalışmaları, kent dışında biraz daha bölgesele taşımamız gerekiyor” dedi.

Yan sanayilere yeni ufuklar açacağız

Yıllardır olduğu gibi yeni dönemde de üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi noktasında her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarının altını çizen BUSİAD Başkanı Günal Baylan ise, özellikle Bursa’nın geleceğine yönelik, sektörel bazda değer zinciri oluşturulması için kapsamlı bir çalışmanın hazırlığını yaptıklarına dikkat çekti. “Bu projemizi de en başta Uludağ Üniversitemiz ile geliştirmek istiyoruz” diyen Baylan, söz konusu projenin, KÜSİ’nin hedefinde de olduğu gibi özellikle yan sanayilere yeni ufuklar açacağını kaydetti.

Projelerimizin temelinde ‘öğrenci’ var

Baylan, “Amacımız; sektörlere yeni dönem için yeni hedefler verebilmek ve onlara yol haritası çizmek. Öte yandan; firmaların Ar-Ge bölümlerinde çalışabilecek arkadaşların yetkinliğini artırmak, belki bir sertifikasyon programı hazırlamak için de çalışmalarımız var. Bizim tüm çalışmalarımızda; sanayi ve üniversite işin temelinde yer alıyor. İşin odağında ise öğrenciler var. Yaptığımız ve yapacağımız projeler, Türkiye’nin geleceğine yön verecek boyuttadır” diye konuştu.

Toplantıda; BUSİAD ile Uludağ Üniversitesi ortaklığında devam eden, staj programı ile doktora ve lisans üstü tez konularının sanayinin içinden seçilmesi projelerinin de KÜSİ’nin faaliyet alanları içinde değerlendirilmesi gerektiği önerisi kabul gördü.