BUSİAD Yönetim Kurulu’nu, Tekstil Mühendisleri Odası ile BUMİAD yönetim kurulları ziyaret etti

BUSİAD Yönetim Kurulu’nu, Tekstil Mühendisleri Odası ile BUMİAD yönetim kurulları ziyaret etti

BUSİAD Yönetim Kurulu’nu, Tekstil Mühendisleri Odası ile BUMİAD yönetim kurulları ziyaret etti

Bursa’nın etkin sivil toplum örgütü olarak, kentteki meslek odaları ile SİAD’ların, birlikte proje geliştirme konusunda kapısını çaldığı ilk Dernek olma özelliğini sürdürüyor. Bu bağlamda, Tekstil Mühendisleri Odası ile BUMİAD da yeni dönemde hayata geçirilebilecek projeleri görüşmek üzere BUSİAD Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Tekstil Mühendisleri Odası Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Emre Fidan, Bursa Şubesi Başkanı Füsun Ekren ve Başkan Vekili İstikbal Gündoğdu, tekstil kenti Bursa’da, sektörün yeni döneme en iyi şekilde hazırlanması gerektiğinden hareketle, kapsamlı organizasyonlar gerçekleştirmek için BUSİAD Başkanı Günal Baylan’dan destek istedi.

Ziyarette yaptığı değerlendirmede; klasik tekstilden teknik ve konvansiyonele geçiş noktasında sektörün geleceğini şekillendirecek ortak projelere imza atmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını belirten Günal Baylan, yeni süreçte devlet desteğinin önemine işaret etti.

Baylan, “Türkiye’de, başta devlet ihalelerinde pozitif ayrımcılık suretiyle talep yaratılırsa teknik tekstil gelişir. Tasarrufların kazanca dönüştürülmesi için böyle bir yol izlenmeli. Ortaklaşa yapacağımız etkinlikler de kamuoyunda ciddi ses getiren ve farkındalık yaratan kapsamda olmalı” dedi.

Tekstil sektörüne yönelik somut gerçekleşmeler sağlayan projeleri hayata geçirmek istediklerini anlatan Emre Fidan ise, BUSİAD işbirliğinde uluslararası tekstil sempozyumu düzenlemekten büyük memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

Öte yandan, İlker Özaslan başkanlığındaki Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Yönetim Kurulu’nun ziyaretinde de ‘BUSİAD ile ortak projeler geliştirme’ fikri ön plandaydı.

BUMİAD’ın kuruluş aşamasında ve sonrasında BUSİAD’ın bilgi birikimi ile tecrübesinden fazlasıyla yararlandıklarını belirten İlker Özaslan, “BUSİAD örnek aldığımız STK’ların başında geliyor. Dolayısıyla sizlerle ortaklaşa yapılacak her projede varız” diye konuştu.

İkinci yılını dolduran ve yeni fikirleri sanayi ile buluşturmayı hedefledikleri ‘Fikir Ormanı’ projesine başvuruların devam ettiğini anımsatan Özaslan, Nilüfer Deresi’nin temizlenmesine yönelik düzenledikleri kapsamlı çalıştayın ikincisine, BUSİAD’ın köklü kurumsal yapısından da destek alarak hazırlanmak istediklerinin altını çizdi.

Kurumlar ve STK’lar arası koordineli çalışmanın önemine işaret eden Günal Baylan ise, BUMİAD’a ortak projelerde tam destek vereceklerini vurguladı. Yaratıcı fikirlerin sanayi ile buluşup üretime dönüşmesini önemsediklerini, sosyal sorumluluk çerçevesinde Bursa’nın en önemli değerlerinden olan Nilüfer Deresi’nin kurtarılması için de gayret göstermeye hazır olduklarını anlatan Günal Baylan, BUSİAD’ın enerji verimliliği konusunda da çok hassas olduğuna dikkat çekti.

Baylan, “BUSİAD olarak enerji verimliliği konusunda da fark yaratacağız. İçinde bulunduğumuz BUSİAD Evi’nin bu çerçevede örnek olmasını istiyoruz. Enerji verimliliğini ilerleyen aşamalarda tüm üyelerimizin işyeri ve fabrikalarına da yaymayı amaçlıyoruz” diye konuştu.