BUSİAD Yönetim Kurulu’nu, URTEB Yönetim Kurulu ziyaret etti

BUSİAD Yönetim Kurulu’nu, URTEB Yönetim Kurulu ziyaret etti

BUSİAD Yönetim Kurulu’nu, URTEB Yönetim Kurulu ziyaret etti

Prof. Dr. Ali Ceylan başkanlığındaki Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği’nin (URTEB) yeni Yönetim Kurulu, Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

İki sivil toplum örgütünün önümüzdeki süreçte ortaklaşa neler yapabileceği konusunda fikir alışverişinin gerçekleştirildiği toplantıda görüşlerini açıklayan BUSİAD Başkanı Günal Baylan, her alanda geliştirilmesi gereken ‘rekabet’ ile önüne geçilmesi gereken ‘haksız rekabet’ konularında URTEB’in çalışmalarını büyük bir takdirle takip ettiklerini vurguladı.

“Bugüne kadar çok emek sarf edilen URTEB, güzel ve gerekli bir oluşum” diyen Baylan, yeni süreçte BUSİAD olarak Birlik ile ortaklaşa projeler yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Baylan, “URTEB’in daha geniş kitlelere yayılması için BUSİAD olarak desteğe hazırız. İyi belirlenmiş hedefler doğrultusunda ortaya çok güzel sonuçların çıkacağına inanıyoruz” dedi.

URTEB’in yeni Başkanı Prof. Dr. Ali Ceylan ise, Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Birliğin amacını; “Her alanda rekabetin gerekli, haksız rekabetin ise ekonomiye zarar veren bir olgu olduğunu tüm gerçekliğiyle kamuoyuna anlatmak” olarak özetledi.

“Rekabeti teşvik etmek, özendirmek, sevdirmek, iş hayatında kalitenin ancak rekabet ile sağlanacağını göstermek ve orta-uzun vadede Türkiye ekonomisine bu şekilde fayda sağlamak için yıllar önce URTEB’i kurduk” diyen Ali Ceylan, faaliyet konularıyla BUSİAD’ın da yakın ilişki içinde olduğunu ifade etti.

BUSİAD’ın yıllardır toplumda farkındalık yarattığı ‘yenilikçilik’ ile rekabet olgusunun iç içe olduğunu anlatan Ceylan, “Rekabette öne geçmek için yenilikçi olmak gerekiyor. Ulusal ve uluslararası rekabet bizim çalışma alanımıza giriyor. Rekabet; serbest piyasa ekonomisini benimseyen Türkiye gibi ülkelerde çok önemli… Önlemeye çalıştığımız haksız rekabet ise, bir ülkede en alttan en üste kadar bütün birimleri olumsuz etkiliyor. Gerçek rekabet; kalkınmayı getirdiği gibi, iş dünyası için de maliyetleri düşüren bir olgudur. Öte yandan, Ekonomi Bakanlığı’nın uluslar arası rekabetçiliğin geliştirilmesi için ciddi teşvikleri var. Tüm bu bilgiler ışığında, rekabet kültürünün daha hızlı yayılması için, belirlenecek master plan doğrultusunda BUSİAD ile birlikte çalışmayı çok isteriz” diye konuştu.