BUSİAD Yönetiminden Olay Medya’ya ziyaret

BUSİAD Yönetiminden Olay Medya’ya ziyaret

BUSİAD Yönetiminden Olay Medya’ya ziyaret

 

BUSİAD’da gerçekleştirilen genel kurul sonrası görevi devralan yeni BUSİAD Yönetimi, Olay Medya’ya nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarete katılan Başkan Ergun Hadi Türkay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Medya Temsilcileri ile bir araya gelmeden önce Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar ile görüştü.

Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ın medya binasındaki makamında gerçekleştirilen görüşme, samimi bir ortamda geçti. BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, Rusya ile olan gerginliğin atlatılması sürecinde görev alarak ilişkilerin yumuşaması adına çaba harcayan Cavit Çağlar’a teşekkür ederek, Türkiye’nin bu sayede siyasi ve ekonomik anlamda önemli bir rahatlama süreci yaşadığını kaydetti. Taraflar arasındaki iyileşme sürecinin karşılıklı ilişkilerin geleceğine büyük katkı yaptığını ifade eden Cavit Çağlar da, yaşanan sürecin gerek ekonomik gerek siyasi alanda Türkiye adına olumlu sonuçlar doğurduğunu kaydetti. Yeni dönemde BUSİAD Yönetimine başarılar dileyen Çağlar, kendisinin de BUSİAD üyesi olduğunu ve BUSİAD’ın çalışmalarını her zaman desteklediğini dile getirdi. İş dünyası temsilcileri olarak Bursa’ya katma değer sağlama noktasında üzerlerine düşen görevi yerine getirmek durumunda olduklarına işaret eden Çağlar, Olay Medya’nın da BUSİAD’ın her türlü proje ve çalışmasına destek olacağını sözlerine ekledi.

“Kent ve ülke adına değer taşıyan yeni projelerin takipçisi olacağız”

Cavit Çağlar ile gerçekleştirilen görüşme sonrası Olay Medya Yöneticileri ile bir araya gelen BUSİAD Yönetimi, burada da önemli mesajlar verdi. Yeni dönemde kent ve ülke adına değer taşıyan yeni projelerin takipçisi olacaklarını ifade eden Başkan Ergun Hadi Türkay, özellikle eğitime büyük önem vereceklerini, sanayinin bilimsel eğitim ile ilerleme şansı bulabileceğini kaydetti. İşçi - işveren ilişkilerine ve dijitalleşmeye yönelik de çalışmalar yapacaklarına değinen Türkay, İstanbul’dan bir filarmoni orkestrasını da Bursa’da misafir ederek gerek iş dünyası gerek Bursalılarla buluşturma gayreti içinde olacaklarını belirtti. Türkay, BUSİAD’ın hali hazırda devam eden projeleri hakkında da bilgi vererek, özellikle mesleki teknik eğitiminin iyileştirilmesi ve Ar-Ge mühendisi yetiştirilmesi adına yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Türkay, basın mensuplarının soruları üzerine de şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’nin yerli otomobili mutlaka Bursa'da üretilmeli. Bursa bunu başka bir şehre kaptırırsa çok yanlış olur. Burada çok büyük otomotiv ana ve yan sanayi bulunuyor. Bursa’nın lojistik anlamda da avantajı var. Ayrıca yerli otomobil, pil teknolojisinin de kullanılacağı elektrikli otomobil olarak planlanmalı. Bursa şimdiye kadar tekstil ve otomotiv ile öne çıktı. Şehrin bundan sonra yeni bir atılım yapması gerekiyor. Yeni yapılacak sanayi bölgesi de uzmanlık gerektiren alanlarda olmalı. Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) içinde havaalanı, tren ve limanın bir arada olacağı bir bölge olarak planlanıyor. Türkiye’ye örnek bir proje olacak.”

“Dernek ismi değişecek”

Türkay, TÜSİAD’ın açılımındaki “İş adamları” ifadesini “İş insanları” olarak değiştirdiğinin hatırlatılması üzerine, “Derneğin ismindeki iş adamları ifadesinin ‘İş insanları’ olarak değiştirilmesi ile ilgili yönetim kurulu karar aldı. Fakat bu genel kurul kararı gerektiriyor. İlk genel kurulda gündem maddelerinden birisi bu olacak. Üzülüyoruz çünkü bunu önceden düşünmemize rağmen birinciliği İstanbul’a kaptırdık” ifadelerini kullandı. Türkay, 2018 yılının bir önceki yıla göre daha iyi olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.