Büyükorhan yatırımcı bekliyor

Büyükorhan yatırımcı bekliyor

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği'nin (BUSİAD) belediye başkanlarını ziyaretleri dağ ilçeleriyle devam etti.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veda Girgin Eroğlu ve BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç, Büyükorhan Belediye Başkanı Kâmil Orhan'ı makamında ziyaret ederek başarılar ve kolaylıklar diledi.

Turhan, ziyaret sırasında ilçesinin sorunlarına değinirken, Bursa'nın yatırım teşviğinde birinci sırada yer almasının kendilerini zorladığını söyledi. Turhan, Nilüferin gelişmişlikte 8. Büyükorhan'ın ise 815. sırada yer almasına tepkisini dile getirirken, 1990'lı yıllarda 30 bin olan Büyükorhan nüfusunun 10 binlere düştüğünü de söyledi.

Özellikle Bursa'lı iş insanlarını tarımsal sanayi ve turizm yatırımları için Büyükorhan'a beklediklerini kaydeden Turhan, termal ve ekolojik turizm çalışmalarının olduğunu da kaydetti.

BUSİAD Başkanı Küçükkayalar ise "Sanayi, Tarım ve Turizm ile Gelişen Bursa" çalışması hakkında bilgi verdiği Turhan'a Bursa'yı bir bütün olarak gördüklerini ve o nedenle bu ziyaretleri gerçekleştirerek, neler yapılabileceğini yerinde görmek ve iş insanlarını bu konularda bilgilendirerek ilgilerini bu yörelere çekmek istediklerini ifade etti.

Ziyaretin sonunda BUSİAD Başkanı Küçükkayalar Turhan'a Derviş Fincan Seti hediye etti.