"Corona Türk ekonomisini olumlu etkileyecek"

"Corona Türk ekonomisini olumlu etkileyecek"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri kapsamında Gül Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Çalışkan'a konuk oldu.

Fabrika binasında gerçekleştirilen ziyarette, BUSİAD'ın marka etkinlikleri hakkında bilgi veren BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, Corona virüsünün ekonomiye ve tekstil sektörüne etkilerini değerlendirdi. Prestijli uluslararası fuarlara katılımın bile büyük ölçüde etkilediği virüsün Türkiye'nin rekabetçi gücüne pozitif etki yapabileceğini kaydeden Türkay, "Avrupa , uzun zamandır Çin'e kalite açısından güvenmiyor. Corona virüsü elbette sağlık açısından bertaraf edildikten sonra ülkemiz açısından pozitif etkileri olacağını düşünüyorum. Şimdiden Çin'den alım yapan büyük fabrikaların Türkiye'de alternatif aradıkları yönünde bilgiler almaya başladık "dedi.

Gül Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Çalışkan da, BUSİAD Başkanı Türkay'ın konuya ilişkin görüşlerini destekleyerek, "Biz yüzde 90 ihracat çalışan bir firmayız. Ev tekstili daha butik üretim gerektirdiği için Çin sadece ABD pazarında bize rakip olabildi şu ana kadar. Ancak, koleksiyon, tasarım, kalite ve servis açısından çok da rakip olarak görmüyoruz.  Çin'de salgından dolayı hayatın neredeyse durma noktasına geldiğini yakın çevremizin orada yaptığı yatırımları kapatmasından anlıyoruz. 2020 yılında umutsuzduk ama ben de sizin gibi Çin'deki krizin Türkiye'ye olumlu yönde yansıyacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Çalışkan, BUSİAD'ın, Bursa'daki SİAD'lar açısından önemli ve örnek bir SİAD olduğunu kaydederek, özellikle işinsanlarının konuşmacı olduğu sinerji toplantılarına katılmayı arzu ettiğini belirtti.

Ziyarete BUSİAD Başkanı Türkay'ın yanı sıra, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu da katıldı.