Dönüşüm için en uygun kent Bursa.

Dönüşüm için en uygun kent Bursa.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Kalder Bursa, BUSİAD ve Bursa Büyükşehir paydaşlığında düzenlenen Sürdürlebilirlik Konferansının açılışında yaptığı konuşmada, Bursa'nın yeşil, dijital ve toplumsal dönüşümü gerçekleştirbilecek en uygun şehir olduğunu söyledi.

BUSİAD Başkanı Küçükkayalar, "Artık, katma değerli ürün üretecek, bunu yaparken de yeşil, dijital ve toplumsal dönüşümü gerçekleştirmiş, orta gelir tuzağından nasıl kurtulacağını Türkiye'ye gösteren ve doğal olarak insan kalitesini de yukarılara taşımış ve bunu da sürdürülebilir kılan bir Bursa hayal değil.

Hatta bunu Türkiye'de gerçekleştirmeye en uygun kentin Bursa olduğuna da inanıyoruz" dedi.

Bursa Kalder ile kalite konusunda 1998 yılında başlayan paydaşlığın "Sürdürülebilirlik" ile devam ettiğini de kaydeden Küçükkayalar, "Mutluyuz, gururluyuz. Çünkü BUSİAD olarak logomuzda yansımasını bulan sürdürülebilirliğe 46 yıldır sahip çıkıyoruz. Logomuza dikkatli bakarsanız, ipek kozasını, dut yaprağını ve sanayinin çarkını birlikte görürsünüz. 46 yıldır, bu dengeyi gözeten bir kurum olarak gururluyuz" diye konuştu.

"Bursa'nın sürdürülebilir bir yaşamın kenti olmasını çok ama çok arzu ediyoruz" ifadesini kullanan Küçükkayalar, şöyle devam etti:

"O nedenle BUSİAD içinde de bir "Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu" kurduk ve bugün burada paydaşımız Kalder Bursa ile birlikte ve Bursa Büyükşehir Belediye'mizin desteği ile ilk ortak etkinliğimizi yapıyoruz.

2 yıl önce başlattığımız "Sanayi, Tarım ve Turizmle Gelişen Bursa" çalışmamız da bu sürdürülebilirliğe bakışımızın yansıması.

Bereketli topraklarımızın tarımla canlanmasını, doğa ve tarih birikimlerimizin turizmle dünyaya açılmasını, yetişmiş insan gücümüzle var ettiğimiz sanayi ürünlerinin de yine dünyada sürekli olarak arananlar arasında olmasını arzu ediyoruz.

Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgesinin 1961 yılında kurulduğu Bursa, sanayileşme hamlesine öncülük etmişti.

Pilot sanayi adıyla uzun yıllar anılan ilk organize sanayi bölgemizden elde ettiğimiz deneyimlerle bugün bizler yeşil, dijital ve toplumsal dönüşüme pilotluk yapabilecek birikimlere sahibiz.

Artık, katma değerli ürün üretecek, bunu yaparken de yeşil, dijital ve toplumsal dönüşümü gerçekleştirmiş, orta gelir tuzağından nasıl kurtulacağını Türkiye'ye gösteren ve doğal olarak insan kalitesini de yukarılara taşımış ve bunu da sürdürülebilir kılan bir Bursa hayal değil.

Hatta bunu Türkiye'de gerçekleştirmeye en uygun kentin Bursa olduğuna da inanıyoruz."

BUSİAD'ın yerel seçimlerin ardından gerçekleştirdiği ilçe belediye ziyaretlerinde tüm başkanların bu bakışa çok olumlu yaklaştıklarını da kaydeden Küçükkayalar, "Yeter ki istensin, yeter ki görüşülüp konuşularak, tarafların fikirleri alınarak bir uzlaşı sağlansın ve sonuç olarak da herkesin onayladığı ve uyacağı bir planlama yapılsın" dedi. Küçükkayalar konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yaşama geçirdiği önemli sanayi tesislerinin, yaptığı sanayi hamlelerinin yanı sıra bir çınar ağacı için bir köşkü yürüten, bozkırda Atatürk Orman Çiftliğini kurarak öngörüleriyle öne çıkan Atamızın sözleri ile son vermek istiyorum;

"Yolunda yürüyen bir yolcunun, yalnız ufku görmesi yeterli değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lazımdır."