Eklemeli imalat Bursa'da konuşuldu.
Sabancı Üniversitesi'nin proje yürütücülüğünde Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği'nin paydaşları arasında yer aldığı (BUSİAD) "DiMAP - Doğrudan Dijital Üretim Platformu" projesi kapsamında "Connect4Tech" teknoloji buluşmaları Hilton Bursa'da gerçekleştirildi.
DiMAP havacılık, otomotiv ve kompozit sektörleri başta olmak üzere eklemeli imalat, dijital imalat malzeme ve süreç geliştirme, mekanik test ve tahribatsız muayene teknolojileriyle ilgilenen firmalara yönelik gerçekleştirilen, etkinliğin açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncer Hatunoğlu, BUSİAD'ın kurulduğundan beri yenilikleri takip eden bir dernek olduğunu söyledi. Hatunoğlu, BUSİAD'ın matrix bir yapıda örgütlenmiş komitelerle çalıştığını kaydederek, bu komitelerle önce üyelere ardından Bursa ve Türkiye'ye faydalı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Avrupa'nın Uzak Doğu'ya karşı gücünü kaybetmesine karşı yeni bir anlayışa girdiğini kaydeden Hatunoğlu, ucuz işgücü ve üretim miktarlarının azalması ve özel üretimin seri imalat hatlarında verimli olmamasının bu üretim gücünün kaybolmasının nedeni olarak görüldüğünü ifade etti.
Hatunoğlu, üretim güçlerini endüstri 4.0 söylemiyle geri alabileceklerini kavradıklarını belirterek, yeni üretim teknolojilerinin Uzak Doğu'ya gitme sebebini ortadan kaldırabilecek noktalara gelmeye başladıklarını söyledi. Hatunoğlu, 3D yazıcılar olarak bilinen eklemeli imalat anlayışının da bu özel üretim anlayışından yola çıktıklarını kaydetti.
Açılış konuşması yapan Sabancı Üniversitesi SU-IMC Direktörü Devri Özaydın ise, önemli bir bilgi ve teknoloji birikimine sahip olduklarını, iş insanlarının bu imkanlardan yararlanması gerektiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından eklemeli imalatla ilgili olarak gün boyu paneller ve network toplantıları gerçekleştirildi.