"Elektrikli ısıtıcı ihracatımız atıyor"

"Elektrikli ısıtıcı ihracatımız atıyor"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri çerçevesinde Mastaş AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fikri Ünal'a konuk oldu.

Ünal, panel radyatör ve elektrikli ısıtıcı üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek üretimlerinin yüzde 50'sini ihraç ettiklerini de söyledi. Elektrik fiyatlarının pahalı olmasıyla birlikte Türkiye'de elektrikli ısıtıcı satışlarının azaldığını, ihracatlarının arttığını kaydetti. Elektrikli ısıtıcılarda bazı ürünlerde Türkiye'de tek üretici olduklarını da kaydeden Ünal, internet bağlantılı ürün üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Panel radyatörlerde 10-12 ülkeye, elektrikli ısıtıcılarda ise 20 kadar ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini de kaydetti.

Sohbette Türkiye'nin ekonomik durumu da konuşuldu. Ünal, üretimin eskisi gibi değerli bir şey olarak görülmediğini kaydetti.

Ziyarete, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Urkut, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.