"Eleman sıkıntısına çözüm üretmeliyiz"

"Eleman sıkıntısına çözüm üretmeliyiz"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri çerçevesinde BUSİAD Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkün Holding İcra Kurulu Başkanı Erol Türkün ile Sadi Cem Türkün'e konuk oldu.

Ziyarette Erol Türkün Bursa'nın hızlı büyüdüğünü ifade ederek, "BUSİAD eskiden Bursa sanayisini temsil ediyordu. Ancak Bursa, BUSİAD'dan daha hızlı büyüdü. Artık, gizli kalmış genç müteşebbüslerin BUSİAD paydaşı yapılması gerekir" dedi.

Sohbette, iş gücünde yaşanan sıkıntılar da konuşulurken, Erol Türkün, "Eleman bulmakta zorlanıyoruz. Yüzde 14 işsizlik deniliyor. Ama gazetelere bakıyorsunuz firmalar eleman arıyor. Özellikle tekstilde. Ama tekstil istihdama en faydalı olan sektördür. Çözüm üretmeliyiz" dedi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay da, Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirdikleri BUSİAD sınıfı uygulamasının tekstil için de gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Erol Türkün, BUSİAD'ın Bursa tekstil tarihiyle ilgili bir çalışma yapmasını da gündeme getirirken, böyle bir çalışmanın çok önemli olduğunu kaydetti.

Ziyarette Barış Pınarı Harekatı'nın ekonomik yansımaları ve harekata yönelik uluslararası baskının etkileri de konuşuldu.

Ziyarete, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ekinci, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.