"Enflasyonu verimli üretimle yeneriz"

"Enflasyonu verimli üretimle yeneriz"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, yüzde 14.6 çıkan enflasyonun acilen düşürülmesi gerektiğini ifade ederek, "Enflasyon, kısır döngüye girmeden indirilemezse, daha acı çözümlerle karşı karşıya kalırız. Enflasyon canavarını alt edecek silah verimli üretimdir"" dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay, geçen yılı 11.84 ile tamamlayan enflasyonunda bu yıl için hedefin yüzde 8.5 olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Pandemi, elbette tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de planları altüst etti. Enflasyonun artması bekleniyordu. Ancak özellikle tarımda alınacak önlemlerle daha düşük bir artış sağlanabilirdi. Kaygımız kuraklığın devam etmesi durumunda gıdada yaşanabilecek olumsuzluklara ilişkindir. Umalım ki bir gıda sorunuyla karşı karşıya kalmayalım. Bir iki ay daha yükselmesi muhtemel görülen enflasyonun, aşının da yardımıyla baharla birlikte inişine tanık olmak istiyoruz."

Enflasyonu yüksek ateşe benzeten BUSİAD Başkanı Türkay, "Düşürülmezse tüm organlara zarar verir ve geri dönüşü zor bir durumla karşı karşıya kalırız. O nedenle şimdi yüksek ateşi daha da yükselmeden düşürmek zorundayız. Bunun yolu da başta tarlada olmak üzere tüm alanlarda üretimi artıracak politikalara tüm milletçe eğilmemizden geçiyor" dedi.