"Esnekliğimiz çok büyük avantaj"

"Esnekliğimiz çok büyük avantaj"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri kapsamında TI Ototmotiv Ltd. Şti.  Genel Müdürü Sezer Sönmez'e konuk oldu.

TI Otomotiv hakkında bilgi veren Sezer Sönmez, 6 kıtada 28 ülkede 145 fabrikalarının olduğunu kaydetti. Sohbette otomotiv sektörünün geleceği de konuşuldu. Elektrikli ve otonom araçların sektörde ciddi bir hareketlilik getirdiğini ifade eden Sönmez, Almanya'da içten yanmalı motor üreten sanayicilerin ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.  Diğer taraftan, endüstri 4.0'ın ucuz işgücü kavramını da anlamsızlaştırmaya başladığını kaydeden Sönmez, "Bizim esnekliğimiz çok büyük avantaj" dedi. Esnek üretim imkanı sayesinde grubun başka fabrikalarında üretilmesi planlanan 13 milyon euroluk işi Türkiye'ye getirdiklerini de kaydeden Sönmez, "Bu sayede 50-60 personel alımı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

BUSİAD olarak, tekstil ve otomotivde paradigmanın değişiminin iyi anlatılması gerektiğini de kaydeden Sönmez, "Değişim çok hızlı geliyor. Fark etmek için geç kalınabilir" dedi.

Ziyarete BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay'ın yanı sıra,  BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.