Fransa Büyükelçisi Magro: Yeşil Mutabakat için birlikte çalışabiliriz.

Fransa Büyükelçisi Magro: Yeşil Mutabakat için birlikte çalışabiliriz.

Fransa Büyükelçisi Magro: Yeşil Mutabakat için birlikte çalışabiliriz.

Fransa Ankara Büyükelçisi Herve Magro ve beraberindeki heyet Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği'ni ziyaret etti.

BUSİAD Evi Bahçesi'nde gerçekleşen ziyarette BUSİAD Yönetim Kurulu Ergun Hadi Türkay ile Fransa ile çalışan Bursalı firma temsilcilerinden bazı isimler yer aldı.

Ankara doğumlu olan Fransız Büyükelçi Herve Magro Türkçe gerçekleştirdiği konuşmasında, Bursa'nın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Yatırım olarak birinci sırada olduklarını ifade eden Büyükelçi Magro, ihracatta da Türkiye açısından Almanya'nın ardından ikinci sırada yer aldıklarını kaydetti.

Gelecek hafta Fransa Ticaret Bakanı'nın İstanbul'a geleceğini de söyleyen Magro, "Sizleri dinlemek için geldik. İlişkilerimiz geçen yıla göre daha iyi durumda. Covid nasıl etkiledi? Bizle ilgili problemler var mı? Avrupa Yeşil Mutabakatı gelecekte zorlayıcı olabilir. Bu konuda sizlerle çalışmak isteriz. AB Türkiye Delegasyonu ile bir çalışma planlayabiliriz. Ayrıca Fransa'da yatırım eskisinden daha kolay hale geldi. Geçen yıl birinci sırada yer aldık yatırımlar açısından" dedi.

BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, işlerin covid öncesi duruma doğru geliştiğini ifade ederek, "Yüzde 75-80 eski hale geldik. Ancak, aşısız çalışan meselesi şu an önümüzde sıkıntılı bir durum" diye konuştu. Türkay, Yeşil Mutabakat konusunda BUSİAD'ın çok ciddi çalışmaları olduğunu da belirterek, AB Türkiye delegasyonu ile birlikte bir çalışma yapmaya hazır olduklarını da dile getirdi.

Valeo Ulusal Direktörü Tuna Arıncı da, otomotivde bir kıpırdanma olduğunu kaydederek, Türkiye'de teşviklerin iyi olduğunu, Türkiye'ye yatırım yapmanın gerekliliğinin anlatılmasının şart olduğunu söyledi. Arıncı, "İyi bir yer yok. Türkiye, Asya'nın kayıplarını alabilir. Navlun fiyatları 4 bin dolardan 25 bin dolara çıktı. Bu Türkiye'nin işine yarıyor" dedi.

Ziyaretin sonunda BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, Fransa Büyükelçisi Herve Magro'ya Derviş fincan seti hediye etti.