Harmancık turizmde kararlı

Harmancık turizmde kararlı

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği'nin (BUSİAD) belediye başkanlarını ziyaretlerinin adresi Bursa'nın güneydeki sınır ilçesi olan Harmancık oldu.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veda Girgin Eroğlu ve BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç, Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan'ı makamında ziyaret ederek başarılar ve kolaylıklar diledi.

İlçesinin tarihi, ekonomisi ve sosyo-kültürel yapısı hakkında bilgiler veren Arıkan, yaşayanların ağırlıklı olarak madenlerde çalışan emekliler olduğunu kaydetti. Harmancık'ın Türkiye'de 1850'li yıllarda kromun bulunduğu ilk yer olduğunu da kaydeden Arıkan, maden galerilerinin de turizme kazandırılabileceğini ifade etti.

Ilıcaksu Termal Kaplıcaları, Yeşil Vadi Tabiat Parkı, Asartepe ve Karaca Göleti'nin günümüzde Harmancık'ın görülebilecek yerlerinden bazılarının olduğunu belirten ve bölgeyi bir turizm merkezi haline getirmek için çalışmalara başladıklarını kaydeden Arıkan, Bursalıları Harmancık'ın doğasını görmeye davet etti.

Küçükkayalar ise "Sanayi, Tarım ve Turizm ile Gelişen Bursa" çalışması hakkında Arıkan'ı ayrıntılı olarak bilgilendirdi.

Ziyaretin sonunda BUSİAD Başkanı Küçükkayalar Arıkan'a Derviş Fincan Seti hediye etti.