Hayvansal üretimin tarafları BUSİAD Evi'nde buluştu

Hayvansal üretimin tarafları  BUSİAD Evi'nde buluştu

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu liderliğinde, BUSİAD, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ana koordinasyonunda düzenlenecek olan "Bursa'da Tarımın Dünü, Bugünü ve Geleceği" başlıklı kongreye hazırlık için planlanan çalıştayların üçüncüsü BUSİAD Evi'nde gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret Borsası, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Ziraat Odaları ve TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü paydaşlığında Bursa Tarım ve Gıda Çalıştayları üst başlığında gerçekleşen çalıştaylar dizisinin üçüncüsünde "Hayvansal Üretim" konuşuldu. 6 ayrı alt başlıktaki masalarda toplanan konunun tarafları, hayvansal üretim ile ilgili SWOT analizi yaparak değerlendirmelerde bulundu. Günün sonunda tüm çalışmalar raporlaştırıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu Sorumlusu Lale Yıldız, BUSİAD olarak, "Sanayi, Tarım ve Turizm ile Gelişen Bursa" vizyonuyla hareket ettiklerini ifade ederek, bugün çalıştaylarla başlayan ve kongre ile taçlanacak sürecin de bunun bir uzantısı olduğunu söyledi. BUSİAD Gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu'nun kıdemli üyesi ve BUÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ak ve çalıştayların ana moderasyonunu üstlenen BUÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sertaç Dokuzlu ise çalıştayın çalışma prensipleri hakkında bilgiler verdi.

Çalıştayın kapanışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Bşkanı Buğra Küçükkayalar ise "Sanayi, Tarım ve Turizm ile Gelişen Bursa" vizyon belgesinde büyüme yerine gelişmeyi önceliklediklerini belirterek, dijital, yeşil ve toplumsal dönüşümle Bursa'nın sanayiye pilot olduğu gibi dönüşüme de pilot olması gerektiğini söyledi.