İklim değişikliğine karşı mücadele BUSİAD Evi'nde konuşuldu.

İklim değişikliğine karşı mücadele  BUSİAD Evi'nde konuşuldu.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) ve KalDer Bursa işbirliğiyle UN Global Compact Türkiye tarafından düzenlenen İklim Eylemi Deneyim Paylaşımı toplantılarının ilki BUSİAD Evi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

İlk bölümü kapalı devre olarak gerçekleşen toplantıda şirketler Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Birleşmiş Milletler Küresel İklim Değişikliği Sözleşmesi gibi konularda yaptıkları çalışmaları birbirleriyle paylaştı. Toplantının ikinci bölümünde ise gerçekleşen panelle iki önemli şirketin sürdürülebilirlik sorumluları deneyimlerini katılımcılara aktardı.

"İklim Değişikliğiyle Mücadele Yöntemleri: Uyum ve Azaltım başlıklı panelin moderatörlüğünü CDP Türkiye Programlar Müdürü Mirhan Köroğlu yaparken, Borusan Holding Sürdürülebilirlik Müdürü Burcu Otman Bektaş ve Akçansa Sürdürülebilirlik Müdürü Erhan Çalışkan da karbon azaltımı ve uyum adına yaptıkları çalışmaları anlattılar.

Panel sonunda geçmiş dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlarından BUSİAD Onur Üyesi Erdem Saker de iklim değişikliği ve çevre adına kendi döneminde yaptıkları çalışmaları aktardı.