İnşaat sektörü masaya yatırıldı.

İnşaat sektörü masaya yatırıldı.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, yaz döneminde gerçekleştirdiği üye ziyaretleri kapsamında Eser Mimarlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eser Ceyhan’a konuk oldu.

Sohbet sırasında Eser Ceyhan’ın mimar olmasından dolayı ağırlıklı gündem inşaat sektörü oldu. Ceyhan, sektörün içinde bulunduğu durum hakkında düşüncelerini aktardıktan sonra, kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntılar da gündeme geldi. Kentsel dönüşümde Bursalı olmayan firmaların da iş yaptığını belirten Ceyhan, “bazılarının adını bile duymamıştık” dedi.

Sohbette, Bademli-Çağrışan bölgesinde çıkan yangın da gündeme gelirken, yanan alanların imara açılmaması yönündeki temenniler de dile getirildi. İmar barışının getireceği sorunlar konuşulurken Ceyhan, bazı istisnalar yapılması gerektiğini ama artık hiçbir yerin yıkılamayacağını, bunun da yeni sorunlar doğurabileceğini söyledi.

Dolardaki hareketlilik de sohbetin konusuydu. Borçsuz sanayici bulmanın zor olduğu kaydedilerek, üretimden fazla tüketim yapılması da eleştirildi.

Ziyarete,  BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay’ın yanı sıra BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Yönetici Asistanı Deniz Karaer de katıldı.