"İnşaat sektörüne 5 yılda çok giren oldu"

"İnşaat sektörüne 5 yılda çok giren oldu"

Burçin İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, inşaat sektörününe son 5 yılda çok sayıda firmanın girdiğini ancak sektör daralınca bu firmalarda önemli sıkıntılar olduğunu söyledi.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, üye ziyaretleri kapsamında Burçin İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin'e konuk oldu.

Ziyarette, ekonomik durum ve özellikle inşaat sektörünün gidişatı masaya yatırıldı. Şahin 38 yıldır sektörde olduklarını ve plaza işinde uzmanlaştıklarını belirterek, "ilk kez bu yıl yeni bir proje yapmıyoruz" dedi. Şahin, sektöre yeni girenlerle arzın çok yükseldiğini ve son dönemde talebin istenen oranda olmamasıyla sektörde sıkıntıların da arttığını kaydetti. "Ekonomik gücü yeterli olmayan şirketler güçlerinin üstünde projelere girdiler ve sonuçlandıramadılar" diyen Şahin, işite uzmanlaşmanın öneminin görüldüğünü de ifade etti.

Ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ekinci, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sayman Şevki Boran, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Yerliyurt, BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu ve BUSİAD Genel Koordinatör Yardımcısı Deniz Karaer de katıldı.