"İşsizlik azalırken Covid-19'a yakalandık"

"İşsizlik azalırken Covid-19'a yakalandık"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Mart ayı işsizlik rakamlarının düşük çıkmasının Türkiye'nin iyileşme döneminde Covid-19'a yakalandığına delil olduğunu söyledi.

BUSİAD Başkanı Türkay, açıklanan işsizlik rakamlarının 3 ay geriden gelmesinin, yaşadığımız ortamda değerini hafiflettiğini belirterek, "Mart 2020'de çıkan rakam 573 bin kişi azalarak, 3 milyon 971 bin kişi olmuş. Yani sevinilecek bir durum. Ancak Mart ayının ikinci yarısı başlayan salgın nedeniyle ekonomik hayatın durması, bu rakamların geçerliliğini şimdilik ortadan kaldırıyor. Umalım ki, işten çıkarma yasağı kalktıktan sonra da, en azından bu rakamlarla karşılaşalım. Bu bile bizim için ciddi bir başarı olur" dedi.

Türkay, çarkların ağır da olsa dönmeye başladığını, yapılması gereken çok iş olduğunu da ifade ederek, "Üretmek, istihdam etmek ve üretim fazlamızı ihrac etmek için var gücümüzle çaba göstereceğiz. Üretimin yanında tasarrufu da unutmamalıyız. Sudan, elektrikten, akaryakıttan tasarruf ederek hem çevremize daha az zarar veririz, hem de ekonomimize katkıda bulunuruz. Tasarrufla bu sıkıntıdan çıkarız" dedi.