İznik'te 1. Konsil heyecanı.

İznik'te 1. Konsil heyecanı.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği'nin (BUSİAD) yerel yönetimlere seçilen başkanları kutlama ve başarı dileklerinde bulunma ziyaretlerinin adresi bu kez İznik oldu.

İznik Belediye Başkanı Kağan Usta'ya makamında gerçekleştirilen ziyarete, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar ve Denetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker ile BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç katıldı.

Ziyarette, İznik'in turizm ve tarım potansiyeli konuşuldu.

İznik Belediye Başkanı Kağan Usta, 16 Mayıs 2025 günü yapılacak, Hıristiyanlık için özel bir öneme sahip 1. İznik Konsilinin bin700'üncü yıldönümü buluşmasına, Papa Franciskus'un da katılacağı açıklamasının yapıldığını hatırlatarak, İznik'in tanıtımı için tarihi bir fırsatın turizm açısından kalıcı hale gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Usta, güçlü tarihi, çiniciliğin merkezi olması ve tarımdaki potansiyeli ile 45 bine yakın nüfusun yaşadığı ilçenin, Bursa ve ülke turizmine de katkısının daha da artırılabileceğini vurguladı.

BUSİAD Başkanı Küçükkayalar ise BUSİAD'ın "Sanayi, Tarım ve Turizmle gelişen Bursa" vizyon belgesini anlatarak, 2025 yılı özelinde BUSİAD olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Küçükkayalar, ziyaret sonunda Usta'ya Derviş Fincan Seti hediye etti.