Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu mart ayı toplantısını Chassis Brakes International firmasında gerçekleştirdi.

Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu mart ayı toplantısını Chassis Brakes International firmasında gerçekleştirdi.

Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu mart ayı toplantısını Chassis Brakes International firmasında gerçekleştirdi.

Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu'ndan Chassis Brakes'e ziyaret

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu'na bağlı Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu mart ayı toplantısını Chassis Brakes International firmasında gerçekleştirdi.

2016 yılında Yeşim Tekstil, BUİKAD ve BUSİAD koordinatörlüğünde kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, mart ayı toplantısını WEPs imzacısı ve platform üyesi Chassis Brakes firmasında yaptı. Platform üyeleri, İnsan Kaynakları ve İletişim Müdürü Çisil Güler tarafından yapılan sunumu dinledi.

İK vizyonlarını "Tercih edilen işveren markası olmak" şeklinde tanımlayan Çisil Güler, bu doğrultuda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Firma içinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının güçlenmesi için hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projelere de değinen Güler, "Kadınların iş yaşamında daha fazla yer edinmesi adına firma olarak elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

"Mesleğim Geleceğim" adıyla başlattıkları kurumsal sosyal sorumluluk projesinin yakın zamanda lansmanını yapacaklarını da kaydeden Güler, söz konusu çalışma kapsamında proje ortaklarıyla birlikte Karacabey'de kurulacak TEKNOSAB'a meslek lisesinden kız ara eleman sağlanması konusuna çalışacaklarını ifade etti.

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanı ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur da "Kapılarını platform üyelerimize açan Chassis Brakes International'a teşekkür ediyorum. Kadının güçlenmesi alanında yaptıkları güzel çalışmalar için de kendilerini kutluyorum." şeklinde konuştu.  

Her ay WEPs imzacısı platform üyesi bir şirketi ziyaret eden üyeler, firmanın kadın istihdamı konusundaki çalışmalarını dinleyerek şirketler arası öğrenme süreçlerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu çerçevede platform üyeleri daha önceki aylarda da Yeşim Tekstil, Tofaş ve Borçelik firmalarının toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaptıkları çalışmaları dinlemişti.

Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu hakkında;

Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu; Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi ile ilgili yapılan çalışmaları Bursa'ya taşımak ve iş dünyasında Bursa'yı bu konuda örnek il olarak konumlandırmak üzere 2016 yılında Yeşim Tekstil, BUİKAD ve BUSİAD koordinatörlüğünde kuruldu.  

BM Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu'na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Bursa Platformunda, farklı sektörlerden 31 WEPs (Kadının Güçlenmesi İlkeleri) imzacısı firma yer alıyor.

Platform, kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusuyla ilgili paydaşları bir araya getirerek  şirketler arası öğrenme süreçlerini desteklemek, kadının güçlenmesi prensiplerinin

ülke çapında yayılımını sağlamak, iş dünyası olarak aile içi şiddete karşı ortak bir politika geliştirmek ve böylelikle de etkiyi arttırmak üzere çalışmalar yapmakta.