Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu Seger'i ziyaret etti
Global Compact Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu'na bağlı Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu şubat ayı toplantısını Seger firmasında düzenledi.
2016 yılında Yeşim Tekstil, BUİKAD ve BUSİAD koordinatörlüğünde kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, şubat ayı toplantısını WEPs imzacısı ve platform üyesi Seger'de gerçekleştirdi. Seger Genel Müdürü Tülin Tezer'in açılış konuşması ile başlayan toplantıda Seger Kurumsal İletişim Sorumlusu Eren Jale Yörükoğlu üyelere firmayı ve faaliyet alanlarını tanıttı.
WEPs yol göstericiliğinde, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yapılan çalışmaları aktaran Yörükoğlu, kurucu üyeleri arasında yer aldıkları Sabancı Üniversitesi tarafından yürütülen İş Dünyası Aile içi şiddete karşı projesi hakkında da bilgi verdi.
Tülin Tezer'in hayat hikayesinin de yer aldığı "Kadından Sanayici Olmaz mı Dediniz?" kitabının yazarı Yalçın Paslı'nın konuk olduğu ziyarette Paslı, kitabını yazarken edindiği deneyimleri üyelerle paylaştı.
Toplantıda konuşan Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, platform üyelerine kapılarını açan Seger'e teşekkür ederek, kadının güçlenmesi alanında yaptıkları güzel çalışmalar için kendilerini kutladı.
Her ay WEPs imzacısı ve platforma üye olan bir firmayı ziyaret eden üyeler, firmanın kadın istihdamı konusundaki çalışmalarını dinleyerek firmalar arası öğrenme süreçlerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu çerçevede platform üyeleri daha önceki aylarda da Yeşim, TOFAŞ, Borçelik, Chassis Brakes ve Coca - Cola İçecek ve Beyçelik Gestamp firmalarının toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaptıkları çalışmaları dinlemişti.
Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu hakkında;
Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi ile ilgili yapılan çalışmaları Bursa'ya taşımak ve iş dünyasında Bursa'yı bu konuda örnek il olarak konumlandırmak üzere 2016 yılında Yeşim Tekstil, BUİKAD ve BUSİAD koordinatörlüğünde kuruldu.
BM Global Compact Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu'na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Bursa Platformunda, farklı sektörlerden 31 WEPs (Kadının Güçlenmesi İlkeleri) imzacısı firma yer alıyor.
Platform, kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusuyla ilgili paydaşları bir araya getirerek firmalar arası öğrenme süreçlerini desteklemek, kadının güçlenmesi prensiplerinin ülke çapında yayılımını sağlamak, iş dünyası olarak aile içi şiddete karşı ortak bir politika geliştirmek ve böylelikle de etkiyi arttırmak üzere çalışmalar yürütüyor.