Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu STK'ları dinledi

Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu STK'ları dinledi

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu'na bağlı Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu üye firmaları Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek iş birlikleri fırsatlarını görüştü.

2016 yılında Yeşim Tekstil, BUİKAD ve BUSİAD koordinatörlüğünde kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu WEPs imzacısı üyelerini, 3'ü sadece Bursa'da, 3'ü de Türkiye genelinde çalışmalar yapan 6 Sivil toplum kuruluşuyla bir araya getirdi. KalDer Evi'nde yapılan etkinliğe platform ortakları ve üyelerin yanı sıra platformun çatı kuruluşu Global Compact temsilcileri ve Kadının Güçlenmesi İzmir Platformu üyeleri de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanı ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, "Platform destekçimiz KalDer'de bu etkinliği yapıyor olmak bizim için ayrıca önem taşıyor. Ev sahiplikleri için kendilerine çok teşekkür ederim. Şirketlerimizde yürüttüğümüz projelerde doğru iş ortaklarını bulmak ve projenin sürdürebilir olması çok önemli. Bu sebeple bugün burada farklı sivil toplum kuruluşlarını bir arada dinleyerek ileriye dönük iş birlikleri oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

Platform ortaklarından BUİKAD Başkanı Oya Eroğlu BUİKAD'ın kadına yönelik projelerinden bahsederek, "Platform olarak iş hayatında kadınların sayısal varlıklarının artmasının yanında, toplumsal yaşamda kadın erkek eşitliği temelli dönüşümü hedefliyoruz. Dünya nüfusunun yarısının kadın olmasına karşın, kadınların ekonomik yaşama katılımları toplumsal ve ekonomik kalkınmadan faydalanma düzeyleri maalesef ki nüfusla aynı orantıda değil, amacımız bu platformlarda eşitliği sağlamak." dedi.

Platform ortaklarından BUSİAD Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar "İş dünyasında kadının varlığı her geçen gün artıyor. Ancak bu yeterli değil. Kadınlara özellikle de genç kızlara yönelik yapılan çalışmalar çok kıymetli. Bugün bu etkinliğin önemli iş birlikleri doğuracağına inanıyorum" diye konuştu.

Ev sahibi sıfatıyla konuşan KalDer Bursa Şubesi Genel Sekreteri Aykan Kurkur da böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek; gerek kamu, gerek özel sektör ile önemli bir iş birliği içerisinde olan KalDer'in bundan sonra da Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu ile her türlü iş birliğine hazır olduğunu kaydetti. Kurkur, KalDer'in etkinlik ve faaliyetleriyle ilgili de bir sunum yaptı.   

İki aşamalı olarak gerçekleştirilen toplantının ilk bölümünde üyeler, kadınlar ve genç kızlar adına çalışmalar yapan AÇEV, Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Değişim Liderleri Derneği, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, Uludağ Soroptimist Kulübü ve Yanındayız Derneği'nin sunumlarını dinledi. Her bir sivil toplum kuruluşu kendilerine verilen zamanda derneklerinin kuruluş amacı ve projeleri hakkında bilgi verdi. Toplantının ikinci bölümünde ise her bir STK ayrı bir masada platform üyeleriyle bir araya gelerek ileriye dönük iş birlikleri fırsatlarını görüşme imkânı buldu.

Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu hakkında;

Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi ile ilgili yapılan çalışmaları Bursa'ya taşımak ve iş dünyasında Bursa'yı bu konuda örnek il olarak konumlandırmak üzere 2016 yılında Yeşim Tekstil, BUİKAD ve BUSİAD koordinatörlüğünde kuruldu. 

BM Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu'na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Bursa Platformunda, farklı sektörlerden 31 WEPs (Kadının Güçlenmesi İlkeleri) imzacısı firma yer alıyor.

Platform, kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusuyla ilgili paydaşları bir araya getirerek şirketler arası öğrenme süreçlerini desteklemek, kadının güçlenmesi prensiplerinin ülke çapında yayılımını sağlamak, iş dünyası olarak aile içi şiddete karşı ortak bir politika geliştirmek ve böylelikle de etkiyi arttırmak üzere çalışmalar yapmakta.