Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu Üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında KalDer'i ziyaret Etti
Ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi ile ilgili yapılan çalışmaları Bursa'ya taşımak ve iş dünyasında Bursa'yı bu konuda örnek il olarak konumlandırmak üzere BUİKAD, BUSİAD ve Yeşim koordinatörlüğünde, KalDer'in desteğiyle çalışmalarını sürdüren Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, üyelerine yaptığı ziyaretler kapsamında KalDer, Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi'ne konuk oldu.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir araya gelinen ve KalDer Evi'nde düzenlenen program; KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Ürkmez'in konuklara hoş geldiniz konuşması ile başladı. Ardından KalDer Bursa Genel Sekreteri Aykan Kurkur konuklara KalDer çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
KalDer'in; örnek ve öncü bir Sivil toplum Kuruluşu olarak Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni 2002 yılında ülkemizde ilk imzalayan kuruluş olarak; evrensel değerleri benimseyip, sahip çıkma kararlığı gösterdiğini aktardı. 'Yönetim Kadının da Hakkıdır" Bildirgesi' ile kadın erkek fırsat eşitliği ana teması çerçevesinde iş dünyasını buluşturan çalışmalarını anlattı.
Programın ikinci bölümünde Yeşim Grup Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur ile UN Global Compact Türkiye Genel Sekreter Yrd. Gaye Sarıoğlu bir söyleşi gerçekleştirdi. Ülkemizdeki çalışmalar hakkında bilgi ve istatistikler verdiler. Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olmayan kuruluşları sürece davet ettiler.
Programımız katılımcılarla KalDer Kalite Parkı'nda çekilen toplu fotoğraf ile tamamlandı.
Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu hakkında;
Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi ile ilgili yapılan çalışmaları Bursa'ya taşımak ve iş dünyasında Bursa'yı bu konuda örnek il olarak konumlandırmak üzere 2016 yılında BUİKAD, BUSİAD ve Yeşim koordinatörlüğünde, KalDer'in desteğiyle kuruldu.
UN Global Compact Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu'na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Bursa Platformunda, farklı sektörlerden 40 WEPs (Kadının Güçlenmesi İlkeleri) imzacısı firma yer alıyor.
Platform, kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusuyla ilgili paydaşları bir araya getirerek firmalar arası öğrenme süreçlerini desteklemek, kadının güçlenmesi prensiplerinin ülke çapında yayılımını sağlamak, iş dünyası olarak aile içi şiddete karşı ortak bir politika geliştirmek ve böylelikle de etkiyi arttırmak üzere çalışmalar yürütüyor.