Kadının teknolojideki yeri konuşuldu

Kadının teknolojideki yeri konuşuldu

Coşkunöz Eğitim Vakfı ile Bursa Teknik Üniversitesi paydaşlığında, Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) katılımıyla yürütülen "XReation of Future Projesi"nin bir ayağı olan "Teknolojide Kadın ve Yükselen Rolü" konferansı Almira Otel'de gerçekleştirildi.

Panelin açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, "BUSİAD olarak yeşil, dijital ve toplumsal dönüşümü öncelikleyen bir yaklaşım içindeyiz. "XReation of Future Projesi" bizim bu üç dönüşüm hedefimize çok uygun" dedi. Küçükkayalar şöyle devam etti:

"Sondan başlayacak olursak, toplumsal dönüşüm kadının toplumda hakkı olan yeri almasıyla mümkün olacaktır. O nedenle "Teknolojide Kadın ve Yükselen Rolü" başlığı da bunu karşılayan bir tanımlama. Dijital dönüşüm de katma değerli üretim için olmazsa olmaz bir aşama. XReation of Future Projesiyle, sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR) ve karma gerçeklik (XR) tasarımcıları yetiştirmeyi amaçladığımızdan burada da hedefimizin çok uyumlu olduğunu görüyoruz. Dijital dönüşüm ve toplumsal dönüşümün yeşil dönüşümü de beraberinde getireceğine hiç kuşku yok.

Sanal, artırılmış ya da karma gerçeklik ile mesafe kat ederken, en azından kâğıt kullanmadan çok sayıda işi sonuca bağlamak mümkün olacak.

BUSİAD olarak biliyoruz ki, yeşil, dijital ve toplumsal dönüşümü başarmamız halinde daha yaşanır bir Bursa, Türkiye ve dünyaya kavuşmak mümkündür."

Küçükkayalar sözlerini, "Karbon ayak izimizi azaltırken, kadın ayak izimizi artıralım" ifadeleriyle bitirirken salondan büyük alkış aldı. BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ve Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Sayın Bige Tınmazsoy Susuzlu da açılış konuşmaları gerçekleştirdi.

Konferansta, Koçsistem Hukuk ve Uyum Direktörü Deniz Sisa, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, Dsource Kurucusu ve Yönetici Direktörü Özgür Bidar Tombuloğlu, Esperto Kurucusu Selma Çetinkaya Türker yönetiminde birer konuşma yaptılar.